Gunoiștile din preajma Aeroportului Internațional Mărculești reprezintă un risc pentru activitatea acestuia

0
52

Gunoiștile din preajma Aeroportului Internațional Mărculești reprezintă un risc pentru activitatea acestuia, au constatat reprezentanții autorităților de mediu în cadrul unei ședințe de lucru în orașul Florești, transmite radiochisinau.md

Una dintre soluții, ar fi depozitarea deșeurilor la gunoiștea din satul Mărculești sau la cea din orașul Florești, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului. Primarii localităților din vecinătate au propus ca gunoiștea din preajma aeroportului să fie conservată și să fie găsite resurse pentru lucrările tehnice, inclusiv pentru compactarea deșeurilor.

În context, Ministerul a informat despre implementarea cu suportul BERD și BEI a proiectului „Deșeuri solide în Rep. Moldova” și a anunțat că în 2023 va fi realizat un studiu de fezabilitate pentru includerea în acest proiect și a raionului Florești.

În Rep. Moldova sunt peste 1500 de gunoiști neautorizate, ceea ce afectează mult calitatea vieții cetățenilor, dar și dreptul la un mediu sănătos și curat, potrivit Ministerului Mediului.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentPe 1 ianuarie 2023, va începe o nouă etapă de reexaminare a pensiilor
Articolul următorPUBLICITATE / Cumpără și tu un apartament în cel mai nou și frumos bloc din Soroca! / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.