Grădinița nr.15 este pregătită pentru revenirea copiilor (FOTO)

0
206

La inițiativa angajaților și părinților, precum și cu suportul Primăriei orașului Soroca, grădinița nr.15 “Clopoțel” din Soroca este pregătită pentru a întâmpina copiii, după ce a fost efectuată o reparație capitală a fațadei clădirii, și una parțială în interiorul acesteia.

Directorul instituției preșcolare, Caleria Smirnova, a declarat pentru Observatorul de Nord că starea pereților clădirii era una dezastruoasă. “Bucăți din materialul de construcție se ruinau și a fost necesar de întărit urgent pereții. Părinții ne-au ajutat să efectuăm reparația în interior, iar din banii alocați de Primărie am lucrat la partea exterioară a grădiniței. Fiecare grupă are un comitet părintesc, unde se decid aceste întrebări”. Pentru lucrările de reparație Primăria orașului Soroca a alocat 45 de mii de lei.

Cu toate că instituția preșcolară nu a dispus de un buget semnificativ, după intervenția din acest an, grădinița și-a schimbat în mare parte aspectul din afară și cel din interior.

În cadrul unei vizite de lucru, primarul orașului Soroca, Victor Său, a rămas mulțumit de rezultate și de modul în care au fost cheltuiți banii publici în acest scop de către administrația grădiniței. “Noi am făcut tot ce ne-a stat în putință ca să fie alocate resurse financiare fiecărei grădinițe din localitate. Problema este în bugetul național. Recent am primit de la Ministerul Finanțelor o scrisoare în care este menționat faptul că va fi blocată finanțarea autoritățile publice locale cu 100 mln lei. Noi oricum vom găsi resurse pentru a susține financiar și pe viitor aceste grădinițe”, a declarat primarul de Soroca.

Potrivit lui, anul trecut au fost deschise trei grupe noi de care beneficiază zeci de copii din raionul Soroca. Primarul a menționat că va veni cu propuneri către Consiliul orășenesc pentru ca în anul următor să fie create alte grupe în diferite zone ale localității.

La moment, pe masa directoarei grădiniței nr.15 sunt depuse 40 de cereri din partea părinților pentru a-și înscrie copilul la grădiniță. În cazul în care toate locurile vor fi rezervate, doamna Smirnova ne-a spus că copiii vor fi repartizați la alte instituții preșcolare.

Menționăm că la grădinița nr.15 din Soroca sunt înscriși 178 de copii, dintre care de către 150 copii este frecventată cu regularitate.

În oraşul Soroca activează 9 grădiniţe pentru copii.

În perioada estivală, copiii se scaldă în acest bazin.
În perioada estivală, copiii se scaldă în acest bazin.

Angajații grădiniței nr. 15 din Soroca.
O parte din angajații grădiniței nr. 15 din Soroca


Articolul precedentMaraton teatral în memoria lui Veniamin Apostol
Articolul următorActivitatea bacului Cosăuți-Iampoli a fost sistată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.