Gimnaziul din Volovița: o școală cu cadre didactice tinere și motivate / VIDEO

0
289

Una dintre provocările majore cu care se confruntă sistemul educațional din țara noastră este reprezentată de îmbătrânirea corpului profesoral. Conform datelor statistice, aproximativ 30% dintre cadrele didactice  sunt pensionari. Cu toate acestea, există excepții care contrastează cu această tendință. Gimnaziul ”Alexandru Lupașcu” din Volovița reprezintă un exemplu elocvent, unde  mai mult de jumătate din cadre sunt profesioniști tineri cu vârste sub 40 de ani.

Svetlana Rahimov, directorul gimnaziului : ”Instituția nostră se află la 7 km de orașul Soroca. La moment avem 17 cadre, dintre care 12 sunt tineri cu  vârsta sub 40 de ani. O bună parte din profesori sunt foști elevi ai gimnaziului, care eu revenit în localitatea de baștină pentru a crește și educa noi generații. Cadrele didactice mai în vârstă sunt ca mentori pentru cadrele tinere în mod special la pregătirea orelor și a documentației”

Ana Șoimu, profesoară de limbă engleză. „Când am mers în ultimul an de facultate la practică în unele licee din Chișinău, dragostea față de copii m-a oprit la această meserie. În permanență suntem în dezvoltare, afli ceva nou lucrând cu copiii. Suntem toți tentați să plecăm în străinătate, dar pe mine mă motivează familia și copiii cărora le ofer dragostea de a studia limba engleză”.

Victor Vizitiu, profesor de educație fizică: „Tatăl meu a fost pedagog. Am visat permanent să promovez sportul și modul sănătos de viață, să creez condiții necesare în localitate. Eu mai activez și în calitate de antrenor la lupte libere în cadrul școlii sportive din Soroca, având și o sală sportivă în satul Volovița, unde se antrenează atât fetele, cât și băieții. Am ales să rămân în localitatea de baștină deoarece multe avem de făcut, toate în interesul comunității și copiilor”

 

Articolul precedentUn caz de rujeolă înregistrat la Soroca: un copil de trei ani, nevaccinat, confirmat cu boala
Articolul următorMeteo, 5 decembrie 2023: astăzi vom avea de la +2 până la -3 grade Celsius, fără precipitații

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.