Gimnaziul Ciutulești: Un deceniu de educație incluzivă și activități creative pentru toți elevii / GALERIE FOTO

0
107

În lunile aprilie-mai, școlile din Republica Moldova au desfășurat activități de promovare a incluziunii cu sloganul ,,Școala mea e incluzivă! Dar a ta?”, care a avut scop informarea, sensibilizarea și schimbare atitudinii elevilor, cadrelor didactice, părinților față de provăcările cu care se confruntă elevii cu cerințe educaționale speciale.

Pe parcursul acestei perioade în instituția IP Gimnaziul Ciutulești, au fost organizate lecții de informare la subiectul incluziunii școlare, masă rotundă: ,,Diversitatea ne unește”, concurs de desene: ,,Incluziunea în viziunea copiilor”, concurs de postere ,,Școala mea e incluzivă” și desigur o activitate extracurriculară cu genericul ,,Te iubesc, COPILĂRIE!’’ .

Untura Rodica, directoarea Gimnaziului Ciutulești ne relatează: ,,Instituția noastră promovează educația incluzivă din 2011. În 2013 a fost inaugurat Centrul de resurse pentru educația incluzivă. De-a lungul anilor, acest domeniu a fost prioritate, școala noastră fiind prietenoasă tuturor copiilor. La momentul actual, în instituție sunt 12 elevi cu cerințe educaționale speciale. Aceștea sunt ghidați și susținuți de 2 cadre didactice de sprijin. În Centrul de Resurse se organizează diferite activități cu copiii cu CES, începând cu terapii cognitive, ergoterapie, ludoterapie, în dependență de necesitățile acestora.”

În cadrul Campaniei de promovare a Educației incluzive elevii din Gimnaziul Ciutulești, prin aceste activități, au venit cu un îndemn: ,,Să învățăm împreună într-o școală incluzivă și prietenoasă copilului!”.

Ana Borzac, reporteră, Florești


Articolul precedentSteliana Șindila: ”Dacă ar fi posibil să întorc „roata vieții” pentru a-mi alege profesia, tot învățătoare m-aș face ”
Articolul următorDrăgălina Mihalcean: ” La început, a fost greu să mă obișnuiesc cu ideea că foștii mei pedagogi îmi sunt deja colegi…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.