Ghenadie Muntean: Echipa PDM din raionul Soroca rămâne puternică și consolidată

0
554

  Recent v-am informat că opt primari și un consilier PDM au părăsit formațiunea, iar astăzi vă aducem la cunoștință poziția organizației raionale Soroca a PDM, exprimată pe pagina de Facebook a partidului, poziție care   reclamă noi abuzuri din partea unor demnitari de stat și cere conducerii Guvernului să ia atitudine.

Partidul Democrat din Moldova anunță despre noi intimidări și presiuni asupra membrilor PDM. Din informația președintelui Organizației Teritoriale Soroca a PDM, Ghenadie Muntean,  la Hotelul Central din Soroca au fost convocați, din inițiativa reprezentantului Guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, într-o reuniune dubioasă o serie de colegi de partid, primari din mai multe localități. La întâlnire au participat, de asemenea, deputații Eugen Nichiforciuc și Aliona Pilipețcaia (PSRM, renumită prin fraza „Fericiun Crecit”) și directorul Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA), Vadim Curmei (cumătrul lui Nichiforciuc). Scopul întâlnirii s-a dovedit a fi intimidarea și condiționarea primarilor PDM să semneze o declarație de suspendare din partid. Unora dintre ei li s-a reamintit că pot avea probleme cu CNA sau ANI, altora li s-au făgăduit finanțări pe anumite proiecte, de exemplu din fondurile AIPA, fiind amintită și controversata anexă nr.7 la Bugetul de Stat, aprobată netransparent și atacată ulterior la Curtea Constituțională.

Partidul Democrat face apel către Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, și Secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, să ia atitudine față de abuzurile unor funcționari guvernamentali, care folosesc poziția lor în organele de stat și resursele administrative pentru a exercita presiuni asupra membrilor PDM. Este inadmisibil ca cineva să fie persecutat pentru opțiunile sale politice, drept garantat de Constituție. Funcțiile vin și pleacă, iar pentru încălcările comise oficialii vor trebui să răspundă conform legii. Totodată, președintele Organizației Teritoriale PDM Soroca, Ghenadie Muntean, declară că echipa PDM din raion rămâne puternică și consolidată.

   Membrii Organizației Teritoriale PDM Soroca au semnat o adresare către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, în care reclamă abuzuri și presiuni pe care funcționarii publici le-au făcut asupra echipei partidului din Soroca. Potrivit lor, timp de câteva săptămâni membrii organizației au fost șantajați și intimidați de către reprezentantul guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, și directorul general AIPA, Vadim Curmei. Prin depășirea atribuțiilor de serviciu, acești funcționari publici au încercat să-i determine să acționeze împotriva propriilor convingeri, pentru a obține următoarele scopuri: destabilizarea echipei PDM Soroca, influențarea situației politice locale, defăimarea conducerii PDM, constrângerea persoanelor semnatare a declarației din 15 ianuarie 2021 de a lucra în campania electorală în cazul alegerilor parlamentare anticipate pentru PSRM.

Prin aceste acțiuni ilegale, funcționarii publici au încălcat mai multe acte legislative și normative.  Reieșind din aceste considerente, membrii echipei PDM Soroca solicită conducerii țării atragerea la răspundere a funcționarilor vizați. Totodată, membrii Organizației afirmă că Declarația semnată de ei în data de 15 ianuarie 2021 trebuie considerată nulă din cauza presiunilor exercitate asupra semnatarilor acesteia.

Articolul precedentBobotează pe stil vechi încheie ciclul sărbătorilor de iarnă. Vezi ce tradiții și obiceiuri sunt legate de această sărbătoare.
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Viață de câine
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.