Gata cu admiterea la universități

0
38

  Universităţile din Republica Moldova au finalizat campania de admitere şi au anunţat rezultatele intermediare. Depunerea actelor în original se va efectua în perioada 8-18 august, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 20 august, transmite MOLDPRES.

Mare parte din instituţiile de învăţământ superior din ţară vor avea şi turul doi. Sesiunea suplimentară va fi organizată pentru locurile neacoperite. În acest caz, dosarele vor fi depuse online între 20-27 august, rezultatele intermediare vor fi anunţate pe 28 august, iar depunerea actelor în original se va efectua până la 30 august. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 31 august. Admiterea în instituţiile de învăţământ superior din Republica Moldova a demarat pe 27 iulie. În contextul situaţiei pandemice şi stării de urgenţă în sănătate publică din ţară, organizarea admiterii la programele de studii superioare de licenţă şi master s-a desfăşurat în regim online.

În prezent, în Republica Moldova activează 18 instituţii publice de învăţământ superior. Conform datelor statistice, în anul trecut de studii, numărul de studenți a fost de 60,6 mii de persoane, fiind cu circa cinci mii de studenți mai puțin comparativ cu anul de studii precedent. Numărul de studenți în instituțiile de stat a fost de 50,6 mii de persoane, reprezentând 83,5% din totalul studenților.

 

 

Articolul precedentPe frontul anti-covid: 217 „răniți” și 4 morți
Articolul următorMETEO: Vom avea noroc să plouă. Află cum va fi timpul în această săptămână
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.