(Foto/video) Inaugurarea oficială a grădiniței nr. 6, după  realizarea lucrărilor de reparație

0
182

Astăzi, grădinița nr.6 “Ghiocel”, din municipiul Soroca a fost inaugurată oficial, după o pauză în care s-au efectuat mai multe lucrări de reparație. Evenimentul a semănat cu o sărbătoare la care au participat conducerea orașului și specialiști ai primăriei.

Oaspeții au fost întâmpinați în curtea grădiniței de copii și educatori, care țineau în mâini baloane  în culorile mărțișorului, iar la intrarea în instituția de învățământ preșcolar erau serviți cu pâine și sare. Instituția a fost sfințită în aceeași zi de preotul Ștefan Călugăr, iar copiii au mulțumit prin cântece și dansuri pentru condițiile mai bune de care beneficiază.

Directoarea grădiniței a exprimat mulțumiri autorităților pentru soluționarea problemelor instituției de învățământ, la rândul său, primarul municipiului a menționat că se face totul pentru a oferi condiții cât mai bune pentru copii.

Amintim că în luna mai 2018 instituția și-a sistat activitatea, pentru efectuarea lucrărilor de reparație capitală a acoperișului și unele lucrări de interior. Lucrările au demarat la 20 august. A fost reparat capital acoperișul instituției, lemnul a fost schimbat, iar foile de ardezie au fost înlocuite cu elemente profilate. Pentru aceste lucrări au fost cheltuiți în jur de cca un milion de lei, alocați de Consiliul municipal. Alte cca 200 mii lei, alocați de autoritățile publice locale, au fost investiți în lucrări de reparații de interior, a menționat Rodica Rotaru. Astfel, au fost reparate depozitul pentru crupe, coridoarele din două grupe, un dormitor pentru copii, un bloc sanitar, un hol.

În acest timp, o parte dintre copii au stat acasă, alții au fost înscriși pe la alte grădinițe din oraș, iar în luna februarie copiii au revenit în grădinița nr. 6.

GALERIE FOTO:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.