(FOTO/VIDEO) Domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt, comemorat la Soroca

0
89

Astăzi la Soroca au avut loc evenimente de comemorare a 514 ani de la trecerea în eternitate a domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Acestea au început cu depunere de flori la monumentul din Piața Libertății, după care cei prezenți s-au deplasat spre Cetatea Soroca, unde s-a desfășurat spectacolul cu genericul „Muma lui Ştefan cel Mare”.

Înainte de evoluția participanților, un sobor de preoți au oficiat slujba de pomenire, apoi a fost susținut un scurt spectacol în memoria domnitorului. “Ne aducem aminte de bătălia de la Podul Înalt, care a avut loc la 10 ianuarie 1475, atunci când Ștefan alături de toți oștenii a luat patru zile de post, cu pâine și cu apă, în acest fel aducând mulțumire și înțelegând că victoria care a obținut-o nu putea s-o câștige, decât doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Deoarece turcii veniseră cu o oaste de 120 de mii bine instruită și Ștefan avea doar 40 de mii. Armata turcilor depășea de trei ori numărul ostașilor lui Ștefan cel Mare, însă el a reușit să obțină victorie”, a declarat în discursul său, PS Antonie, Episcop de Bălți.

Evoluarea corului „Învierea” de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din com. Foeni, județul Timiş, România. Dirijor –Preot Nicolae Strizu:

La eveniment au fost prezenți reprezentanții administrației publice locale și zeci de soroceni.

Menționăm că anul 2018 a fost declarat prin decret prezidențial anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

În continuare vă propunem să urmăriți o galerie de fotografii de la eveniment:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.