(FOTO) Plajele din Soroca neatractive pentru cetățeni. Unde se odihnesc sorocenii?

0
411

Temperaturile înalte ne duc cu gândul la râu și la bazinele acvatice, unde ne putem bronza și răcori în apă. În Soroca însă locuri publice bine amenajate nu prea sunt. În urma unui sondaj, realizat pe străzile municipiului, aflăm că cetăţenii au o atitudine negativă faţă de starea plajelor din preajma Râului Nistru.  Din cauza asta, mulți soroceni caută condiții mai bune la bazinele private.

CUM SUNT PLAJELE ?

Am cerut opinia locuitorilor din oraşul Soroca pentru a afla dacă sunt mulţumiţi de starea plajelor. Iată câteva opinii:

“Eu aş nega faptul că noi avem plaje. Primăria nu o contribuit cu nimic. Singuri veneam de acasă cu mătura şi strângeam murdăria. Ne-am adresat la Primarul Victor Său, să ne ajute cu două maşini de nisip şi să cosească. Dar nimic schimbări. Pentru amenajare ar fi bine să cosească iarbă să aducă nisip să instaleze WC ” spune soroceanca Iulia Lesnicenco.

Tânăra Viţelari Valeria, este de părere că: ”Plajele de la noi din localitate sunt neamenajate, murdare. Nu avem posibilitatea de a ne odihni în condiţii bune. De obicei plec la bazin contra plată, dar în schimb condiţiile sunt mai favorabile. Aş sugera ca administraţia municipiului să îşi asume responsabilităţi mai mari”.

“Apele Râului Nistru se ridică şi spală tot. Dar eu, nu consider că aceasta trebuie să fie un obstacol. Ar fi bine ca Primăria, să amenajeze măcar o plaja  la un nivel de condiţii favorabile”, opinează Mihai, locuitor al oraşului Soroca.

După ce am aflat părerile oamenilor și ne-am convins la fața locului de starea nesatisfăcătoare a plajelor din municipiu, ne-am interesat la primărie ce se întreprinde pentru a crea condiții prielnice de odihnă  la râu.

Primarul Victor Său ne-a declarat următoarele: “Conform datelor de Centrul de Sănătatea Publică Soroca (CSP), în Râul Nistru anul acesta este interzis scăldatul. Au fost ploile abundente, practic toate plajele care au fost autorizate sau neautorizate pe malul râului Nistru sunt inundate. Noi am făcut amenajarea la plaje şi am instalat acele panouri care au fost propuse  de CSP, care informează că scăldatul în Râul Nistru este interzis. De câte ori nu ar fi amenajată plaja din mun. Soroca apele Nistrului se ridica şi spală totul. Evident, noi vom aranja plajele, pentru ca oamenii să aibă posibilitate pentru a se odihni pe malurile râului”.

Situația creată îi face pe soroceni să caute alternativă pentru zilele toride de vară. Astfel, o soluție sunt zonele de odihnă private cu piscine.

CARE ESTE ALTERNATIVA?

În municipiul Soroca sunt circa șase zone de odihnă cu piscine. Prețul pentru o zi de odihnă la piscină variază între 70 lei și 100 lei pentru o persoană. Deși primarul mun. Soroca n-a dat  un răspund concret la întrebarea când vor fi amenajate plajele pe malul râului Nistru, sorocenii sunt optimişti  şi speră că totuşi  vor fi întreprinse acţiuni pentru ameliorarea situației actuale.

Purici Doina, studentă la FJŞC, stagiară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.