Felicitări, fumătorilor – de la 1 aprilie, cel mai ieftin pachet de țigări va costa 35 de lei

0
14028

  Dacă începând cu data de 1 aprilie 2023, un pachet de țigări va costa 35 de lei să n-o  luați ca o glumă, dar ca un rezultat al unor modificări la Codul Fiscal privind accizele, care a intrat în vigoare din 1 ianuarie 2023.

   Nu vom intra în detalii, care pot fi pe înțelesul specialiștilor, în mare măsură, dar vom afirma că, de la 1 apărilie „se va aplica un nou mod de calculare a preţului de referinţă în scopul stabilirii sumei accizei la ţigarete şi la ţigări de foi (cigarillos)”.  Astfel, în urma aplicării unei formule sofisticate, prețul unui pachet va fi de 35 de lei. Comercializarea țigaretelor și țigărilor la un preț mai mic va însemn amendă de la 175 la 200 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, sau cu amendă de la 250 la 300 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

 

 

 

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentUn sorocean de 34 de ani a „vizitat inopinat” o debara din capitală, de unde ar fi sustras bunuri de 17.600 de lei.
Articolul următorORIBIL! Ar fi născut un copil mort, iar cadavrul l-a pus în congelator ca ulterior să-l înmormânteze
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.