FC Inter și EFA câștigă câte un punct, iar FC Visoca pierde pe teren propriu și va ierna pe ultimul loc

0
239

Etapa a XVI a pus punct meciurilor din acest an din cadrul campionatului Republicii Moldova la fotbal, Divizia B. Cu părere de rău, echipele care reprezintă raionul Soroca, în această competiție, merg în „vacanța de toamnă-iarnă” cu rezultate mult sub așteptările microbiștilor, dar și, cu siguranță, a celor care bagă bani în regele sportului. Cu excepția sorocenilor, echipele din Visoca au dezamăgit și vor ierna sub povara rezultatelor nefaste obținute în ultimele etape.

Astfel, fotbaliștii de la EFA care la un moment dat au cochetat cu un loc pe podium (ba chiar se făceau auzite voci că, chipurile, formația antrenată de cuplul de specialiști experimentați Marcel Reșitca/Petru Ciobanu, ar putea să pretindă la medaliile de argint, cel puțin) au continuat pasa neagră și au remizat, pe teren propriu, cu echipa din Sângerei. Conform informației prezentate de Federația Moldovenească de Fotbal, scorul a fost deschis de sângereneanul Artiom Șuleac (în minutul 5), după care Valentin Bacalâm a egalat și a adus un punct gazdelor. În astfel de cazuri se spune că una din cele două competitoare a pierdut două puncte, iar cealaltă a câștigat un punct. Nu știu ce să zic, în cazul nostru, dar punctele pierdute de fotbaliștii de la EFA ar putea costa scump la primăvară.

La fel de neinspirați au fost și fotbaliștii de la FC Visoca, care au pierdut, pe stadionul din Soroca, meciul principial cu vecinii de clasament, ARF Ocnița. Am fost la acest meci și pot afirma că scorul corect ar fi fost o egalitate, dar eforturile lui Vasile Boldescu și K nu au fost de ajuns pentru a câștiga măcar un punct. De data aceasta norocul a fost de partea oaspeților care, după prima repriză conduceau cu 1-0, prin golul marcat de Eugen Blajco (35), la o bâlbâială a apărării și portarului visocean. Începutul reprizei secunde a fost dominat de fotbaliștii din Ocnița, care au marcat prin Serghei Babenco (51). După aceasta inițiativa a aparținut gazdelor, iar Cornel Pavalachi (55) i-a făcut pe ocnițeni să înceapă de la centru. Se părea că cei de la FC Visoca vor demonstra, încă o dată, că scorul de 2-0 este cel mai periculos în fotbal, dar șuturile visocenilor au fost imprecise. Regretabil faptul, dar această înfrângere i-a readus pe visoceni pe ultimul loc.

La rândul lor, sorocenii au rămas în „coasta” podiumului, după remiza obținută în confruntarea cu FC Olimpia. Altfel, elevii lui Marin Russu au deschis scorul prin Roman Leșco (55), dar s-au văzut egalați de bălțeni, prin golul marcat de Arthur Dobrovinschi (68). Cu părere de rău, visul de a termina anul pe unul din primele trei locuri nu s-a realizat, dar…șanse de a termina campionatul pe un loc pe podium există.

Din celelalte rezultate trebuie menționată victoria făleștenilor și remiza obținută de râșcăneni la Pepeni: FC OLIMPIA-FC INTER: 1-1; FC EDINEȚ-CODRU CĂLĂRAȘI: 3-1 (Denis Bâzga, 24,57, Veaceslav Beștanco, 49/Constantin Gurjui, 85); EFA-FC SÂNGEREI: 1-1; FC PEPENI-CF RÂȘCANI: 0-0; FC FĂLEȘTI-FC GRĂNICERUL: 6-0 (Robert Turava, 17, Gheorghe Ovseanicov,36, Dan Moraru, 44, Maxim Hovanschii, 57,82, Denis Dumenco, 57); FC VISOCA-ARF OCNIȚA: 1-2.

După această etapă clasamentul se prezintă astfel:

ECHIPA MECIURI VICTORII EGALITATI INFRINGERI GOLAVERAGE PUNCTE
FC Fălești FC FĂLEȘTI 15 10 4 1 53-17 34
FC Edineț FC EDINEȚ 15 10 2 3 32-16 32
CS Cruiz Plus CS CRUIZ PLUS 14 10 1 3 34-17 31
FC Inter FC INTER 15 8 4 3 37-30 28
FC Sîngerei FC SÎNGEREI 14 8 3 3 33-20 27
FC Olimpia FC OLIMPIA 15 7 3 5 30-34 24
EFA Visoca EFA VISOCA 15 6 5 4 26-21 23
FC Pepeni FC PEPENI 15 6 3 6 22-30 21
Codru Călărași CODRU CĂLĂRAȘI 15 4 1 10 31-35 13
10 Grănicerul GRĂNICERUL 15 3 3 9 15-34 12
11 ARF Ocnița ARF OCNIȚA 15 3 1 11 20-40 10
12 CF Râșcani CF RÂȘCANI 14 2 2 10 16-37 8
13 FC Visoca FC VISOCA 15 1 4 10 18-36 7

*Steaua Telenești a fost exclusă din campionat conform deciziei Comitetului de Competiții al FMF din 13 octombrie 2021

Competiția va continua pe data de 26 martie 2022, când se vor întâlni FC Visoca-FC Olimpia, CF Râșcani-EFA Visoca, Codru Călărași-FC Inter, ARF Ocnița-FC Fălești. CS Criuz Plus-FC Pepeni, FC Sângerei-FC Edineț. Până atunci, însă, să facem o mică recapitulare a jocului prestat de echipele din raionul Soroca.

FC INTER, cea mai experimentată din cele trei, a avut o evoluție fluctuantă, jocurile bune alternând cu altele mai puțin reușite – de exemplu, ce-ar fi fost dacă sorocenii nu pierdeau acasă meciul cu FC Râșcani? Merită atenție numărul mare de goluri marcate – al doilea rezultat, după lider, dar și foarte multe goluri scăpate, fapt care denotă problemele grave din apărare și, îndeosebi, lipsa unui portar care ar presta un joc stabil.

EFA a fost surpriza plăcută a începutului de campionat, dar ultimele două luni de toamnă au fost de coșmar pentru visoceni. Punctele pierdute ar putea să-i coste, iar rezultatul meciului, de pe teren propriu, cu sorocenii au arătat că echipa încă nu poate emite pretenții la un loc pe podium, fiindcă nu există stabilitate în joc și în rezultate, iar fără aceste două „ingrediente” este greu să pretinzi la ceva serios, chiar și în Divizia B.

FC VISOCA este ultima în clasament, dar diferența față de celelalte competitoare este mizeră și poate fi recuperată ușor. Sperăm că acest lucru se va întâmpla în meciurile rămase din acest campionat. Dacă echipa îi va păstra în lot pe Vasile Boldescu și Igor Lohov și va mai aduce doi-trei fotbaliști cu experiență, un loc la mijlocul clasamentulul nu pare de domeniul fantasticului. De altfel, „căderea” echipei a început după retragerea din competiție a fotbaliștilor din Telenești care, implicit, a lăsat echipa din Visoca fără trei puncte foarte prețioase…

În rest, iarnă ușoară și revedere frumoasă la primăvară. (Dan AOLEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.