FALS: Duminică la aeroport, o mulțime de oameni fug din țară

0
781
În după amiaza zilei de 17 iulie 2022, în rețeaua Facebook, a fost publicat un video сu o mulțime de oameni în preajma Aeroportului Internațional Chișinău, însoțit de mesajul că lumea pleacă din țară din cauza vremurilor bune”, cu aluzie la sloganul actualului partid de guvernământ din precedentele alegeri parlamentare. Comentariul este o speculație, în video de fapt sunt pasagerii evacuați duminică din clădirea Aeroportului după ce, în jurul orei 15:30, polițiștii de frontieră au primit un mesaj de la o persoană necunoscută, prin care se anunța că aeroportul este minat. Astfel video-ul este real, însă mesajul care îl însoțește dezinformează.

Video-ul este distribuit cu mesajul: Vremuri Bune ….de’o șters din țara. #diasporaNUseIntoarceDarPleaca!”, iar în comentarii unii internauți scriu că lumea fuge din cauza prețurilor mari, alții că în țară vor rămâne doar refugiații pe care guvernarea îi ajută.

Imaginile au fost filmate pe 17 iulie 2022, la ieșirea din aeroport, după ce pasagerii au fost evacuați urmare a unei alerte cu bombă din după amiaza acestei zile.

Potrivit unui comunicat al Poliției de frontieră„în jurul orei 15:30, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Aeroportul Internaţional Chişinău au primit o scrisoare electronică de la o persoană necunoscută, prin care se anunță că aeroportul este minat și se solicită despăgubiri financiare. Toți membrii personalului, cât și călătorii care se aflau în clădire, au fost evacuați. Totodată, procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar stopată”.

Raisa Novițchi, șefa serviciului de presă din cadrul Poliției de Frontieră, a confirmat pentru portalul Stopfals.md că toate persoanele din clădire au fost evacuate, iar în imaginile publicate pe Internet se vede cum pasagerii se întorceau spre înregistrare, după ce au fost anunțați că alarma a fost una falsă. După reluarea activității punctului de trecere a frontierei, călătorii și personalul aeroportului au intrat pentru înregistrare și control. Astăzi a fost a cincea alertă falsa de minare a aeroportului și toți au fost evacuați în zone sigure”. Reprezentanta a mai menționat că în această perioadă estivală aeroportul este unul din punctele de trecere din cele mai solicitate, deoarece mulți moldoveni pleacă în concedii.

Cel care a publicat video-ul cu comentariul speculativ este Roman Nicoară, un susținător al Partidului Politic „Șor”, se declară politolog, iar la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 a candidat la funcția de deputat din partea acestei formațiuni politice.

Lilia ZAHARIA,

Stopfals.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.