Elena Cobăsneanu, directoarea redacției „Observatorul de Nord”, a fost aleasă președintă a Asociației Presei Independente (API)

0
320

Directoarea ziarului „Observatorul de Nord” din Soroca Elena Cobăsneanu a fost aleasă în funcţia de preşedintă a Asociației Presei Independente (API) pentru următorii doi ani. Hotărârea a fost adoptată de membrii API la Adunarea Generală care s-a desfășurat la 12 decembrie 2021, în regim on-line.

Adunarea Generală a fost convocată după demisia din funcția de președinte API a lui Eugeniu Rîbca, care a fost desemnat de Parlament în calitate de membru al Consiliului Audiovizualului, la recomandarea API și a Asociației Media-Guard. 

În cadrul Adunării Generale a fost confirmată componența reînnoită a Consiliului de Administrare API, din care vor face parte, pe lângă președinta API Elena Cobăsneanu și vicepreşedinta API Elena Motricală (directoarea ziarului „Est Curier” din Criuleni), alți cinci reprezentanți și reprezentante ai/ale instituțiilor mass-media independente. Este vorba de Alina Radu (directoarea „Ziarului de Gardă”), Slava Perunov (directorul portalului Esp.md din Bălți), Victoria Popa (directoarea „Gazetei de Chișinău”), Mihail Sirkeli (directorul portalului Nokta.md din Comrat) și fotojurnalistul Constantin Grigoriță.  

Elena Cobăsneanu conduce ziarul „Observatorul de Nord” de mai bine de 23 de ani și a mai deținut un mandat de președintă a API în perioada 2004 – 2006.

Asociației Presei Independente (API) a fost constituită în 1997 pentru a contribui la dezvoltarea presei independente în Republica Moldova.

sursa: api.md

Articolul precedentFetița de 10 ani a fost găsită!
Articolul următorO persoană din 13 testate ieri, 13 decembrie, a fost confirmată cu COVID
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.