După un an și patru luni secția Terapie Intensivă al Spitalului Raional Soroca a fost inaugurată / VIDEO

0
3399

Astăzi, la Spitalul Raional Soroca “A. Prisăcari”, a fost inaugurată secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) după o reparație capitală.

La eveniment au participat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ministra sănătății, Ala Nemerenco, directoarea de țară a Băncii Mondiale pentru Moldova, Inguna Dobraja, precum și administrația și personalul medical din cadrul instituției.

Repararea capitală a secției a fost realizată în cadrul proiectului “Răspuns de urgență la COVID-19”, finanțat de Banca Mondială. Costul total al investițiilor este de circa 20 de milioane de lei. Secția ATI a fost echipată cu 12 paturi moderne și va acorda asistență medicală pacienților în stare critică, cum ar fi infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. De menționat că în cadrul laboratorului modernizat se vor efectua toate analizele de urgență necesare 24/24.

De asemenea, Secția ATI a fost dotată cu un tomograf computerizat de ultimă generație, care a costat aproximativ 8,2 milioane de lei, și care va juca un rol important în diagnosticarea rapidă și precisă a pacienților cu accident vascular cerebral. Acest echipament va fi folosit inclusiv în cazuri de traumatisme, hemoragii interne, afecțiuni cardiovasculare, oncologice și respiratorii, accelerând semnificativ procesul de diagnosticare și oferind acces rapid la tratament pentru pacienții aflați în stare critică.


  • ETICHETE
  • DC
Articolul precedentMătușa Elena Ilieș din Rublenița la 90 de ani: ”O mâi toată viața precum calul pe drum, cu desagii în spinare…” / VIDEO
Articolul următorMaia Sandu: “În raionul Soroca, în cadrul Programului “Satul European”, au fost investite în jur de 58 de milioane de lei” / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.