După pandemie VINE FOAMEA ÎN 36 DE ȚĂRI?

0
1256
Foto: pixabay.com

Organizația Națiunilor Unite avertizează că după pandemie planeta ar putea să se confrunte cu epizoade de foamete de „proporții biblice”. În cel mai rău caz, coronavirusul va condamna la foamete circa 130.000.000 de oameni din aproximtiv 36 de țări.

Astfel, directorulul executiv al World Food Programme afirmă că zece dintre aceste țări deja au peste un milion de oameni care se confruntă cu foametea. Motivele citate de el sunt conflictul, recesiunea economică, un declin în cantitatea de ajutoare și prăbușirea prețurilor la petrol. „În timp ce ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, suntem, de asemenea, pe punctul de a fi loviți de o pandemie de foamete. Există pericolul real ca mai mulți oameni să moară din cauza impactului economic decât din cauza virusului”, a spus David Beasley. Dacă la aceste peste 130.000.000 se mai adaugă și alte 821.000.000 de oameni care deja sunt înfometați cronic, devine clar că peste 1.000.000.000 de cetățeni ai planetei vor fi victimile unei crize alimentare.

     Țările cu cele mai mari probleme de ordin alimentar sunt Yemen, Republica Democratică Congo, Afghanistan, Venezuela, Etiopia, Sudanul de Sud, Sudan, Siria, Nigeria și Haiti. „Aceste țări se confruntă cu alegerea imposibilă dintre a salva vieți, traiul cetățenilor lor sau, în cel mai rău caz, vor ajunge să salveze oamenii de coronavirus, doar pentru a îi privi cum mor de foame după”, se arată în raportul agenției.

INFO OdN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.