Drumul spre satele Nimereuca și Cerlina, aflat până acum în gestiunea Consiliului Raional Florești, ar putea trece la Soroca pentru a fi reparat

0
1556

O porțiune din drumul care leagă satele Vărăncău de Nimereuca și Cerlina, fiind la marginea raionului, a cam fost uitat de autorități în ultimii ani. Pe de o parte Consiliul Raional Soroca nu au dreptul să investească în reparația sa pentru că acest segment de 2,74 km este în gestiunea Consiliului Raional Florești, pe de altă parte cei de la Florești nu se grăbeau să investească pe motiv că ambele sate sunt din raionul Soroca (și nu au alegători acolo). Iar cei care au de pierdut sunt localnicii din Nimereuca și Cerlina, dar și cei care au drum pe acolo. 

Primarul comunei Nimereuca, Andrei Zubco, ne-a confirmat că această problemă este una mare pentru toți localnicii din comună. „Acolo este imposibil de a merge toamna când plouă sau iarna. Este strașnic. Dacă va fi asfaltat acest segment, am avea altă situație. Oamenii din Cerlina și Nimereuca se plâng la noi pe acest drum, salvarea și pompierii cu greu trec pe acolo” spune primarul.

La ședința Consiliului Raional Soroca din 5 august se propune ca aleșii raionali să primească în gestiune acest segment, după ce la ședința din luna mai, Consilierii raionali din Florești au votat o decizie de recomandare în acest sens. Astfel acest drum ar putea fi reparat fără a mai fi ignorat, chiar dacă se află la o margine de raion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.