Doi soroceni au pierdut lupta cu Covid-ul

0
511

După efectuarea a 3106 teste, alți 932 de oameni au fost depistați cu Covid 19 în Moldova. În ce spitale au murit astăzi cei mai mulți pacienți

  Partea bună este că 1.934 de persoane s-au vindecat, astfel încât numărul pacienților tratați de Covid19 se apropie de 204 mii. În total, bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 227 de mii 453 de persoane. Din numărul total de cazuri de infectare înregistrate astăzi, 18 sunt lucrători medicali: 5-medici, 7-asistenți medicali, 6-personal auxiliar.

Totodată, spitalizați sunt 4 mii 374 de pacienți, iar 339 sunt în stare extrem de gravă. 68 dintre aceștia sunt conectați la aparate de respirație artificială. Acasă se tratează 11 mii 327 de pacienți, cu forme ușoare de Covid19, iar 20 de mii 842 se află sub supraveghere medicală.

Pe parcursul zilei de astăzi din cauza Covid19 au murit 42 de oameni. Cei mai mulți s-au pierdut la Spitalul Raional Criuleni și Spitalul Raional Ungheni. Instituțiile au raportat câte 5 decese. După Spitalele din Criuleni și Ungheni, alți 4 pacienți au murit la Spitalul Raional Cimișlia. Câte trei pacienți au pierdut Spitalele municipale „Sf.Treime” și „Gh.Paladi”. Spitalele raionale Soroca, Călărași, Florești și Spitalul Municipal „Sf.Arhanghel Mihail” au raportat astăzi câte 2 decese, iar Cantemir, Orhei, Telenești, Dondușeni, Briceni, Cahul, Fălești, Glodeni Rezina, Drochia, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă și IMSP Spitalul de Stat au înregistrat câte un deces. Totodată, la Briceni un bărbat a murit acasă din cauza complicațiilor provocate de Covid19, refuzând spitalizarea. Bărbatul avea 83 de ani.

Cei mai mulți dintre pacienți sufereau de boli ale inimii și diabet zaharat. În total, numărul deceselor provocate de Covid19 în Republica moldova a ajuns la 4.869.

Mai jos aveți lista celor 42 de persoane decedate:

Deces 4828: Femeie de 61 de ani, din r. Ungheni. Internată la SR Ungheni. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 4829: Femeie de 82 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM „Gh. Paladi”. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 4830: Bărbat de 89 de ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM „Gh. Paladi”. Comorbidități: hipertensiune arterială, boală cerebrovasculară.

Deces 4831: Femeie de 79 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM „Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, boală cerebrovasculară.

Deces 4832: Femeie de 72 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM „Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: angină pectorală, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 4833: Femeie de 67 de ani, din r. Soroca. Internată la SR Soroca. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Deces 4834: Femeie de 64 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM „Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 4835: Bărbat de 55 de ani, din r. Călărași. Internat la SR Călărași. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 4836:Bărbat de 72 de ani, din r. Soroca. Internat la SR Soroca. Comorbidități: cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă.

Deces 4837: Bărbat de 69 de ani, din r. Cantemir. Internat la SR Cantemir.

Deces 4838: Femeie de 83 de ani, din r. Călărași. Internată la SR Călărași. Comorbidități: hipertensiune arterială, angor pectoral, fibrilație atrială cronică.

Deces 4839: Bărbat de 67 de ani, din r. Orhei. Internat la SR Orhei. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, obezitate.

Deces 4840: Femeie de 66 de ani, din r. Telenești. Internată la SR Telenești. Comorbidități: cardiopatie ischemică, diabet zaharat, obezitate.

Deces 4841: Femeie de 73 de ani, din r. Dondușeni. Internată la SR Dondușeni. Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 4842: Bărbat de 77 de ani, din r. Cahul. Internat la SR Cahul. Comorbidități: diabet zaharat, angor pectoral.

Deces 4843: Femeie de 71 de ani, din r. Cimișlia. Internată la SR Cimișlia. Comorbidități: angor pectoral, hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 4844: Femeie de 93 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SC de Boli Infecțioase „Toma Ciorba”. Comorbidități: pielonefrită cronică, pancreatită cronică.

Deces 4845: Femeie de 62 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, obezitate.

Deces 4846: Bărbat de 68 de ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie.

Deces 4847: Bărbat de 68 de ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, angină pectorală, obezitate.

Deces 4848: Femeie de 90 de ani, din r. Fălești. Internată la SR Fălești. Comorbidități: cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, fibrilație atrială cronică.

Deces 4849: Femeie de 50 de ani, din r. Glodeni. Internată la SR Glodeni. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 4850: Femeie de 70 de ani, din r. Dubăsari. Internată la SR Criuleni. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă.

Deces 4851: Femeie de 57 de ani, din r. Dubăsari. Internată la SR Criuleni. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

Deces 4852: Femeie de 85 de ani, din r. Criuleni. Internată la SR Criuleni. Comorbidități: angor pectoral, insuficiență cardiacă.

Deces 4853: Femeie de 62 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SR Criuleni. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, cancer.

Deces 4854: Bărbat de 65 de ani, din r. Dubăsari. Internat la SR Criuleni. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 4855: Bărbat de 72 de ani, din r. Rezina. Internat la SR Rezina. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 4856: Femeie de 68 de ani, din r. Florești. Internată la SR Florești.

Deces 4857: Femeie de 60 de ani, r. Drochia. Internată la SR Drochia. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 4858: Bărbat de 71 de ani, din r. Florești. Internat la SR Florești. Comorbidități: ciroză hepatică, hipertensiune arterială.

Deces 4859: Femeie de 72 de ani, din r. Briceni. Internată la SR Briceni. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 4860: Bărbat de 83 de ani, din r. Briceni. Deces la domiciliu, pacientul a refuzat spitalizarea. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, angor pectoral.

Deces 4861: Femeie de 71 de ani, din r. Cimișlia. Internată la Sr Cimișlia. Comorbidități: angor pectoral, hipertensiune arterială.

Deces 4862: Femeie de 83 de ani, din r. Cimișlia. Internată la SR Cimișlia. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 4863: Bărbat de 74 de ani, din r. Cimișlia. Internat la SR Cimișlia. Comorbidități: angor pectoral, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 4864:Femeie de 67 de ani, din mun. Chișinău. Internată la IMSP Spitalul de Stat. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 4865: Femeie de 69 de ani, din r. Ungheni. Internată la SR Ungheni. Comorbidități: Hipertensiune arterială, diabet zaharat, insuficiență renală.

Deces 4866: Bărbat de 82 de ani, din r. Ungheni. Internat la SR Ungheni. Comorbidități: cancer, bronșită cronică obstructivă.

Deces 4867: Bărbat de 60 de ani, din r. Ungheni. Internat la SR Ungheni. Comorbidități: diabet zaharat, hepatită cronică.

Deces 4868: Bărbat de 72 de ani, din r. Ungheni. Internat la SR Ungheni. Comorbidități: hipertensiune arterială, boală cerebrovasculară, fibrilație atrială.

Deces 4869: Cu profund regret, MSMPS exprimă sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor, în legătură cu trecerea la cele veșnice a Dlui Anatolie BODORIN, în vârstă de 57 de ani, care a activat în calitate de medic stomatolog la întreprinderea SRL Bodorin Dental din mun. Chișinău. Acesta a fost internat la SCM ’’Gh.Paladi” pe data de 18 martie curent. Dumnezeu să îl odihnească în pace.

Până la ziua de azi, 105 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Articolul precedentSoroceanul Nicolae Bulat și alți zeci de basarabeni au fost decorați de Președintele României, Klaus Iohannis cu Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”
Articolul următorPrimăvara a venit, fetele au…înflorit
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.