Discuții privind înfrățirea raionului Soroca cu județul Tulcea

0
38

Ieri o delegație a Consiliului raional Soroca, în frunte cu președintele raionului, Ghenadie Muntean, a întreprins o vizită de lucru în Tulcea, România, unde a avut loc o întrevedere cu reprezentanții Consiliului Județean Tulcea.

Potrivit tulceanoastra.ro, vizita delegației reprezintă o etapă a procesului de semnare a unei înțelegeri de cooperare între județul Tulcea și raionul Soroca. De asemenea, în cadrul ședinței  Consiliului Județean din această săptămână va fi supus dezbaterii un proiect de hotărâre în acest sens.

Sursa: tulceanoastra.ro

„Suntem bucuroși că am ales Soroca ca raion cu care să ne înfrățim, avem și un proiect de hotărâre în acest sens în ședința de vineri a Consiliului Județean. Istoria ne leagă, am conchis împreună că această relație nu trebuie să se bazeze doar pe cunoaștere și stat de vorbă”, a menționat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

La rândul său, președintele Ghenadie Muntean a precizat că „pentru mine este o vizită istorică, întrucât de mult timp avem acest obiectiv să venim la Tulcea. De data aceasta am venit în recunoaștere pentru că noi, în Consiliu Raional Soroca, am adoptat decizia de conlucrare, cooperare și înțelegere între Consiliul Raional Soroca și Consiliul Județean Tulcea”.

Menționăm că Consiliul raional a semnat până în prezent acorduri de înfrățire cu județul Vaslui, județul Buzău și județul Suceava. Din spusele președintelui, urmează a fi semnat un acord cu județul Bacău și județul Tulcea.

Reamintim că, în acest an este marcat Centenarul Marii Uniri din 1918.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.