Discuții despre egalitate de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca  

0
300

Femeile trebuie sa îngrijească de casă, iar bărbații trebuie să meargă la serviciu și să aducă bani? Băieții se îmbracă în albastru, iar fetele în roz? Sau persoanele, indiferent de gen, au dreptul să aleagă să facă în viață ceea ce vor și le face fericite?

Experta Elena Rațoi vorbește despre egalitatea de gen și stereotipurile din societate

Despre egalitate de gen, stereotipuri, rolul femeilor și al bărbaților în societate și în familie au discutat  elevii Colegiului „Mihai Eminescu” din Soroca ghidați de Elena  Rațoi,  ofițer de programe din cadrul UN Women din  Moldova.

Activitatea a fost găzduită în decada Catedrei de ,,Psihopedagogie și asistență socială”. 60 de elevi de la specialități precum: Jurisprudența,  servicii administrative și de  secretariat,  asistența socială au subliniat importanța egalității de gen fiind un drept primordial. La inițiativa profesoarelor Diana Tanas și Aliona Tașnic a fost organizată ora informativă,   precum  subliniază acestea,  problema dată se resimte atât în  rândurile tinerilor cât și  în mediul familial al acestora. 

60 de elevi au participat la discuția despre egalitate de gen

“Considerăm că  discuțiile cu experta  Elena Rațoi îi va determina să fie mai toleranți și  corecți în ceea ce privește egalitatea de gen. Egalitatea de gen este atunci când femeile și bărbații se bucură, în aceeași măsură, de bunurile cu valoare socială, de oportunități, de resurse și recompense. Scopul nu este ca femeile și bărbații să devină la fel, dar ca posibilitățile și șansele lor de viață să devină și să  egale”, menționează organizatoarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.