Dina Muntean la vârsta de 13 ani și-a cusut propria ie națională

0
4189

Dina Muntean, din copilărie a învățat să iubească frumosul. Originară din raionul Șoldănești, a absolvit Pedagogia Muzicală şi activează acum în funcția de director la Casa de Cultură din satul Olișcani. La vârsta de 6 ani a pus pentru prima dată mânuțele pe andrele și a împletit un fular lung din cel mai simplu uzor.

„Am luat această îndeletnicire de la naşa părinților mei Catea, cum o numeam noi, şi o transmit cu drag şi fiicei mele Madlena. Eu, fiind elevă la şcoală am început să frecventez cercul ,,Mâini dibace”, acolo am cunoscut-o pe profesoara Liudmila Davidovna. Datorită profesoarei, am început să croşetez şi să cos şi în cruciuliţă”, ne-a spus Dina Muntean.

A început a croșeta lucruri simple, diferite mileuri, ca mai apoi să ajungă să croșeteze și fețe de mese. Cu acul a efectuat cusături de mărimi diferite, şi cel mai important, la vârsta de 13 ani și-a cusut propria ie națională, pe care o păstrează şi azi ca ceva sfânt.
„Nu întâlnesc greutăți nici la o lucrare, sunt curioasă să finisez pentru a vedea întreaga operă. Croşetez şi după schițe şi după obiectul propriu-zis. Modelele le caut în internet, din reviste”, a adăugat Dina Muntean.

Visează să conducă un cerc la Casa de Cultură, asemănător cu cel de la care a învățat să facă lucruri frumoase. „Iubesc mult ceea ce fac, și de fiecare dată mă strădui să păstrez și să promovez această artă. O fac cu mare drag, căci pentru mine este o odihnă și o relaxare sufletească”.


Articolul precedentSondaj: Salariul lunar îmi ajunge pentru…
Articolul următorÎntr-un sat din nordul republicii autoritățile locale au organizat un eveniment de suflet pentru localnici / GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.