Despre războiul din Ucraina, în stil telegrafic

0
100

   Ostilitățile din țara vecină continuă, iar părțile beligerante se acuză reciproc de nedorința de a pune capăt măcelului. Pe de altă parte, chiar dacă sute de mii de ucraineni au revenit acasă, numărul refugiaților rămâne semnificativ.

    *Iranul și-a anunțat disponibilitatea de a pune la dispoziția armatei ruse câteva sute de drone, pentru a mări eficacitatea atacurilor asupra trupelor ucrainene. În acest context, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Pescov a declarat că, în timpul vizitei la Teheran, Putin nu va discuta această temă.

   *Reprezentanți ai autorităților de la Kiev și Moscova discută posibilitatea reluării exportului de cereale de către Ucraina. Conform oficialilor, a mai rămas puțin până la parafarea unei înțelegeri, în acest sens.

*Șeful administrației militare de la Odesa, Serghei Bratciuk, a declarat că, în urma unui atac cu rachetă, asupra unei ferme de porci, în incendiu au pierit circa 400 de porci.

*Consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podoleak, este de părerea că Putin dorește implicare în război a armatei din Belarus, pentru a o slăbi și, ulterior, pentru ocuparea de către Moscova a acestei țări.

*Autoritățile ucrainene doresc crearea unui tribunal special care ar putea trage la răspundere administrația de la Kremlin. Această intenție a Kievului este susținute de UE, SUA, Japonia, Marea Britanie…

*Printr-o decizia a președintelui Vladimir Putin, federația Rusă acordă cetățenie simplificată ucrainenilor. Această decizie este contestată de parte ucraineană.

(Din presa internațională)

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.