Despre războiul din Ucraina, în stil telegrafic

0
100

   Ostilitățile din țara vecină continuă, iar părțile beligerante se acuză reciproc de nedorința de a pune capăt măcelului. Pe de altă parte, chiar dacă sute de mii de ucraineni au revenit acasă, numărul refugiaților rămâne semnificativ.

    *Iranul și-a anunțat disponibilitatea de a pune la dispoziția armatei ruse câteva sute de drone, pentru a mări eficacitatea atacurilor asupra trupelor ucrainene. În acest context, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Pescov a declarat că, în timpul vizitei la Teheran, Putin nu va discuta această temă.

   *Reprezentanți ai autorităților de la Kiev și Moscova discută posibilitatea reluării exportului de cereale de către Ucraina. Conform oficialilor, a mai rămas puțin până la parafarea unei înțelegeri, în acest sens.

*Șeful administrației militare de la Odesa, Serghei Bratciuk, a declarat că, în urma unui atac cu rachetă, asupra unei ferme de porci, în incendiu au pierit circa 400 de porci.

*Consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podoleak, este de părerea că Putin dorește implicare în război a armatei din Belarus, pentru a o slăbi și, ulterior, pentru ocuparea de către Moscova a acestei țări.

*Autoritățile ucrainene doresc crearea unui tribunal special care ar putea trage la răspundere administrația de la Kremlin. Această intenție a Kievului este susținute de UE, SUA, Japonia, Marea Britanie…

*Printr-o decizia a președintelui Vladimir Putin, federația Rusă acordă cetățenie simplificată ucrainenilor. Această decizie este contestată de parte ucraineană.

(Din presa internațională)

 

 

.

Articolul precedentCine alungă ploaia din raionul Soroca? / VIDEO
Articolul următorCum arăta Soroca în timpul celui de-al Doilea Război Mondial? / GALERIE FOTO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.