Deputații PDM sunt cei mai chiulangii deputați, iar cei de la PAS au cele mai puține absențe

0
41

Secretariatul Parlamentului a publicat un raport statistic privind activitatea deputaților în anul precedent. În total, în 2019, au fost prezentate în Parlament 1150 de inițiative legislative și au fost înregistrate 294 de proiecte noi, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md. Totuși, unii deputați sunt departe de a veni cu proiecte în Legislativ, ba mai mult, lipsesc de nenumărate ori nemotivat de la ședințe.

 Potrivit statisticii, topul chiulangiilor este condus de fracțiunea Partidului Democrat. Deputații democrați au adunat în total, în perioada 21 martie-20 decembrie 2019, 311 absențe, dintre care 205 nemotivate. Alte 85 de absențe au fost în baza cererilor depuse de deputații PDM. Democrații sunt urmați de fracțiunea Partidului Șor, care a acumulat 105 absențe, dintre care 82 nemotivate, dar acestea sunt în mare parte ale deputatului Ilan Șor care este fugar din luna iunie. Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au totalizat cele mai puține absențe – 24, dar și fracțiunea este mult mai mică decât cea a socialiștilor sau democraților… Cea mai productivă fracțiune anul trecut a fost PAS, care a înregistrat 70 de inițiative legislative noi – 38 în sesiunea de primăvară și 32 în cea de toamnă. Socialiștii au înregistrat 53 de inițiative legislative, Platforma DA – 26, iar a doua ca mărime fracțiune parlamentară, cea a democraților – doar 21 de proiecte de legi. Deputații Partidului Șor au propus 4 proiecte de legi, iar o inițiativă legislativă a fost înregistrată de un deputat independent.

SURSA: tv8.md


Articolul precedentÎn loc de șezători — instruiri
Articolul următorDrumurile Eufrosiniei Kersnovski din Ocolina Sorocii până în Siberia
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.