De la 1 iulie la Soroca nu vor mai putea fi susținute examenele practice pentru permisele auto

0
2682

De la 1 iulie 2024 la Soroca se sistează examenele practice pentru permisul auto. Cetățenii care au absolvit unitățile de instruire a conducătorilor de vehicule din raionale Soroca, Drochia și Florești sunt îndemnați să meargă la Bălți, Edineț sau Orhei. La Soroca va putea fi susținută doar proba teoretică a examenului auto.

Agenția Servicii Publice a venit cu un comunicat în care menționează că a operat mai multe modificări privind organizarea examenelor auto din municipiul Soroca. “Decizia a fost luată după examinarea infrastructurii rutiere a orașului Soroca, care, la moment, nu corespunde cerințelor de exigențe necesare evaluării obiective a competențelor acumulate de candidat pe trasee diversificate, în contexte și situații variate, ce ar putea apărea într-un trafic rutier intens (intensitatea circulației rutiere este foarte redusă, practic nu există intersecții cu grad sporit de complexitate, sunt foarte puține semafoare, nu pot fi diversificate rutele de examinare, este redusă posibilitatea distribuirii aleatorii a candidaților către examinatori, etc.). Totodată, menționăm că cetățenii au opțiunea de a susține examenele auto (proba practică) în cadrul celor trei secții de examinare din mun. Chișinău, indiferent unde au făcut școala de șoferi. Candidații pot selecta una din următoarele subdiviziuni din capitală: str. Salcîmilor, 28; str. Calea Ieșilor, 14 și str. Academician Sergiu Rădăuțanu, 1”.

Cu toate acestea, programarea online pentru examenul teoretic la Soroca a fost sistată și nu este deocamdată posibilă.

Amintim că acum patru ani la Soroca s-a redeschis Secția de înmatriculare a unităților de transport și documentare a conducătorilor auto, care a deservit nu doar sorocenii, dar și cetățenii din raioanele Florești și Drochia.


Articolul precedentOrfan de tată și cu mama bolnavă, a muncit pe brânci, de mic: ”Știam că trebuie să muncesc să-mi iau cozonacul!”
Articolul următorGrădina perfectă: Cum să te bucuri de trandafiri înfloriți tot sezonul
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.