De ce să nu mai bei apă din același pahar, două zile la rând. La ce pericol ești expus

0
795

Specialiștii în sănătate au tras un semnal de alarmă cu privire la un obicei pe care îl au mulți dintre noi. Aceștia au explicat de ce nu ar trebui să mai bei niciodată apă din același pahar, două zile la rând. Crezând că îți hidratezi organismul, ți-l expui, de fapt, la un pericol pentru sănătate.

Un medic a explicat de ce să nu mai bei apă din același pahar, două zile la rând

Apa este unul dintre elementele fără de care nu am putea trăi, este esențială pentru buna funcționare a organismului uman. Știm deja că specialiștii recomandă un consum zilnic de cel puțin doi litri, valoarea modificându-se în funcție de nevoile fiecăruia dintre noi.

Pentru a atinge această cantitate, ne-am obișnuit să avem în permanentă lângă noi o sticlă sau un pahar. În condițiile în care apa nu lasă urme de murdărie, iar noi suntem singurii care folosesc acel recipient, de multe ori, ajungem să bem din același pahar mai multe zile la rând, fără să îl mai spălăm.

Un obicei prost și care ne expune la un real pericol pentru sănătate, punctează specialiștii.

„Chiar dacă vei umple același pahar cu apă proaspătă, bacteria se va înmulți și va deveni periculoasă. În lipsa igienei corespunzătoare, bacteriile se reproduc și se extind, iar noi ne expunem la microbi”, a explicat medicul Dung Trinh explică pentru Best Life.

La ce pericol te expui

Se recomandă ca paharele, sticlele sau orice alt recipient reutilizabil din care bem să fie spălat după fiecare folosire, cu detergent de vase.

„Ca să previi acumulările de bacterii, cel mai important este să speli corect recipientul pe care îl folosești. Adică cu apă și cu detergent”, este recomandarea specialistului Peter Michael.

Este la fel de important să păstrăm apa pe care o vom consuma curată, cele mai potrivite fiind sticlele care se închid cu dop.

„Paharul cu apă poate fi expus bacteriilor din aer și particulelor de praf. Din acest motiv, este ideal să ții apa în sticle închise cu capac.

În plus, indiferent de recipientul pe care îl folosești, pentru siguranța ta, nu uita să îl completezi zilnic cu apă proaspătă.

Bacteriile pot să crească și în apă, dacă aceasta nu este schimbată des‟, avertizează specialistul Devin Stone pentru aceeași sursă.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentNu mai arunca becurile vechi. Uimitor ce poți face cu ele, sigur nu te-ai fi gândit
Articolul următorCe este bine să presari la intrarea în casă pe data de 1 a fiecărei luni. Așa vei atrage bogăția și norocul
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.