De ce n-ar construi chinezii parcul fotovoltaic la Soroca?

0
32

După ce municipiul Soroca a ratat câteva priecte investiționale străine, ultimul (dar și cel din urmă, ne-am dori noi) fiind cel ce produce cablaje la Orhei, poate vom avea noroc să vină și alți investotitor serioși, pe malul Nistrului. Or, cel puțin,  chinezii au decis să construiască un parc fotovoltaic în Republica Moldova.

Proiectul ar putea fi început până la sfârșitul anului De asemenea, compania se va implica în construcția drumurilor naționale. Anunțul a fost făcut de vicepreşedintele Companiei chineze MCC International Incorporation Ltd., Zhang Ye, în cadrul unei întrevederi cu ministrul moldovean de externe, Tudor Ulianovschi, care s-a aflat într-o vizită de lucru în China. Antreprenorul Zhang Ye a declarat că MCC International este gata şi are abilităţile necesare să devină un partener de încredere al Guvernului Republicii Moldova în proiecte de modernizare și dezvoltare a economiei precum infrastructura drumurilor, educaţia digitală, energia regenerabilă, gestionarea deşeurilor şi a resurselor de apă potabilă.

MCC International Incorporation Ltd. este o companie contractantă top 10 din lume, listată la bursele de valori din Hong Kong şi Shanghai, cu peste 75 de sucursale şi filiale în străinătate și peste 120 de mii de angajați. Anterior Compania a prestat servicii de construcţie a infrastructurii pentru parcul Disney-Land din Singapore, universităţi şi parcuri industriale din SUA, Kuweit, Egipt, Pakistan și alte state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.