De ce microbuzul 2/4 mereu întârzie?

0
333

Tot mai des sorocenilor nu le place graficul nerespectat al șoferilor, care merg pe ruta 2/4. Cea mai frecventă plângere este că trece prea mult timp până se apropie un microbuz și dacă se apropie, este supraîncărcat.

Acum o lună, șefa serviciului de presă a municipiului Soroca, Steliana Solovei, ne-a comunicat că primăria împreună cu administrația rutei 2/4 urmăresc ca șoferii să respecte graficul și că problema va fi rezolvată.

Din spusele pasagerilor, peste o perioadă scurtă de timp, șoferii microbuzelor 2/4 din nou au luat-o razna și nu merg conform orarului stabilit. Au mai apărut și câteva mesaje pe grupul din viber unde la fel se vede indignarea sorocenilor față de această rută.

Pentru a ne convinge că este așa, am mers în teritoriu și am discutat cu pasagerii care așteptau microbuzul, dar și cu unul din șoferi. Conducătorul microbuzului, Nicolaie Nița, ne-a comunicat foarte deschis, despre posibilele cauze și care sunt de fapt așteptările pasagerilor de la ei și de ce nu pot să lucreze altfel. „La Soroca Nouă este un număr mai mare de populație și anume din acest motiv microbuzele merg o dată la 5 – 7 minute. Noi, având un număr mai mic și considerându-ne localitate mergem mai rar, dimineața la 10 – 15 minute, iar după amiază o dată la 15 – 20 de minute. Uneori rămânem câte trei mașini din 12 și mergem mult mai rar pentru că nu reușim. Călătorii nu înțeleg că și nouă nu ne este deloc ușor și ne străduim să le facem și lor pe plac”.

Am apelat la administrația locală, pentru a afla care care este cauza că microbuzele 2/4 iarăși nu merg regulat și ce măsuri întreprinde primăria pentru a rezolva această problemă, dar ne-a fost menționat că totul este la discreția administrației rutelor. Deși rutele sunt distribuite de către primărie și monitorizarea ar trebui să fie făcută de dânșii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.