De ce îți crapă călcâiele și cum le poți vindeca în mod natural: 6 cauze + un bonus

0
2080

Dacă aveți călcâie crăpate, probabil presupuneți că este din cauza deshidratării. Cu toate acestea, în unele cazuri, ar putea exista și alte motive pentru care pielea ta este uscată și se exfoliază.

  Am găsit 6 motive din cauza cărora s-ar putea să apară fisuri pe călcâie. Iar la sfârșitul articolului, veți afla despre o îmbăiere a picioarelor care vă poate ajuta să scăpați rapid de această problemă.

1. Greutate în exces

De ce:

Picioarele tale poartă greutatea întregului corp. Așadar, atunci când crești în greutate, crește presiunea pusă pe călcâie. În acest caz, călcâiele tale sunt obligate să se extindă lateral pentru a susține mai multă greutate. Și dacă pielii tale îi lipsește apa, se formează fisuri.

Cum să rezolvați această problemă:

Puteți calcula greutatea ideală aici – păstrați-o întotdeauna în intervalul „normal”. De asemenea, țineți cont de faptul că diabeticii tind să aibă călcâie crăpate, așa că verificați-vă periodic nivelul glicemiei.

2. Lipsa de vitamine

De ce:

Fără unele vitamine vitale, minerale și alți nutrienți, pielea ta nu poate funcționa corect și devine uscată și groasă.

Cum să rezolvați această problemă:

Adăugați mai multe alimente bogate in vitaminele A, B3, C, E, zinc si omega-3 acizi grași în dieta dv.

3. Încălțăminte nepotrivită

De ce:

Pantofii cu spatele deschis, cum ar fi papucii sau sandalele permit, de obicei, grăsimii de sub călcâi să se extindă lateral și să crească posibilitatea de a se formă fisuri pe călcâie. Pantofii strâmți și tălpile subțiri vă pot oferi, de asemenea, dureri și călcâie crăpate.

Cum să rezolvați această problemă:

Purtați pantofi cu călcâi închis care vă oferă sprijinul adecvat. De asemenea, puteți vorbi cu un podiatru pentru a vă asigura că pantofii dvs. sunt de mărimea potrivită.

4. Menopauza

De ce:

După menopauză, unele femei tind să aibă „cheratodermă”, o afecțiune care ar putea aduce pielea crăpată pe călcâie și în alte părți ale corpului.

Cum să o rezolvați:

Pentru a scăpa de fisurile de pe călcâi, puteți încerca să aplicați unguente de estrogen topic, dar nu uitați să consultați mai întâi medicul.

5. Stând prea mult în picioare

De ce:

Stând o perioadă lungă de timp în picioare, în special pe podelele dure sau din lemn, poate pune presiune suplimentară pe călcâie și pe pielea din această zonă.

Cum să o rezolvați:

Încercați să evitați să stați prea mult timp in picoare. Dacă acest lucru nu este posibil, fă niște exerciții simple pentru a redistribui presiunea din călcâie din când în când.

6. Rutina greșită a dușului

De ce:

A face băi lungi, foarte calde sau a dușurilor fierbinti nu este o idee bună, deoarece apa de pe picioarele tale poate îndepărta uleiurile naturale de pe piele și îi dă un aspect dur și uscat. În afară de aceasta, săpunurile și detergenții duri pot deteriora bariera naturală a pielii.

Cum să o rezolvați:

Folosiți întotdeauna apă caldă când faceți un duș, limitați-vă timpul într-o baie la 5-10 minute pentru a evita pierderea de uleiuri, ștergeți-vă picioarele cu un prosop după ce v-ați spălat și asigurați-vă că aplicați o crema hidratantă. De asemenea, este mai bine să evitați săpunuri dure sau produse cu parfumuri puternice.

Bonus: Înmoaie picioarele pentru vindecarea călcâielor crăpate

 

O îmbibare a picioarelor în Listerine vă poate înmuia pielea moartă de pe călcâie și vă poate ajuta să scăpați de călcâie crăpate. Listerina este de asemenea un antiseptic care calmează pielea din cauza fitochimicelor din ea precum mentolul și timolul pe care îl conține.

De ce aveți nevoie:

  • 1 cană de Listerine
  • 1 cană de oțet alb
  • 2 căni de apă

Ce să faci :

  • Amestecă Listerine, oțet alb și apă într-un lighean.
  • Puneți picioarele în amestec și înmuiați-le 10-15 minute.
  • Scoate picioarele din bazin și freacă-ți ușor călcâiele cu o piatră ponce.
  • Clățiți picioarele cu apă caldă și uscați-le cu un prosop, apoi aplicați hidratant.

SURSA: stiai.net

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentAflă de ce să pui cartofii în mașina de spălat vase
Articolul următorTrei consecințe ale accidentului cu bicicliști de la Stăuceni
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.