De ce este bine să adaugi sare în ceai?

0
113
Imagine: Terri Cnudde from Pixabay
Imagine: Terri Cnudde from Pixabay

Dacă la început ai putea să consideri că este o glumă, se pare că un praf de sare ar putea fi secretul unui ceai perfect, absolut delicios, potrivit unei chimiste din Statele Unite ale Americii. Potrivit Daily Mail, dr. Michelle Francl, chimistă din Statele Unite ale Americii, susține că a descoperit secretul unui ceai perfect, iar rețeta ei include adăugarea unui praf de sare și a unei cantități mici de lapte cald. Mai mult de atât, ea a oferit și niște explicații pentru folosirea acestor ingrediente, scrie Digi world.

Conform sursei citate, adăugarea unui vârf de cuțit de sare în ceai ajută la blocarea mecanismului chimic care determină gustul amar al ceaiului. Iar știința pare să fie de partea ei, întrucât oamenii de știință au explicat că taninii din ceai eliberați în timpul infuzării au rolul de a activa gustul de amărăciune. Adăugând sare, însă, ionii de sodiu stopează capacitatea de a simți acest gust neplăcut.

Citește articolul integral pe Digi world.


Articolul precedentLa Soroca au fost distribuite pachete alimentare pentru 3000 de familii vulnerabile / VIDEO
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru sâmătă, 27 ianuarie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.