De astăzi trăim în condițiile Stării de urgență. Vezi ce nu ai dreptul să faci

0
292

  După ce în ultimele săptămâni numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a atins cote alarmante, începând cu ziua de astăzi, 30 noiembrie, în Republica Moldova este instituită, din nou, starea de urgență în sănătate publică.

  Ce prevede această stare? Ce nu avem dreptul să facem? Așadar,  începând de astăzi restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa până la ora 22:00, iar unităților de alimentație publică le va fi interzisă activitatea în intervalul 22:00 – 7:00. Se interzice organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor. Nu se permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură. În instituțiile publice și cele private vor stabili un regim special de muncă, fiind atras la serviciu doar personalul strict necesar pentru a asigura funcționalitatea întreprinderilor. Pentru personalul activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă va trebui să fie asigurată munca la distanta. Orarul de călătorie al transportul public, inclusiv numărul de unități de transport, va fi ajustat după necesitate în orele de vârf. Conducătorii auto, taxatorii și pasagerii vor fi obligați să poarte măști de protecție pe parcursul călătoriei.

  Pe de altă parte, se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic și evenimentelor festive cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, fiind respectate măsurile de sănătate publică și întocmite obligatoriu listele de evidență epidemiologică a evenimentului.

    Vă reamintim că Stare de urgență în sănătate publică este instituită în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

Articolul precedentAstăzi, + 1165 persoane infectate, + 21 persoane decedate. În raionul Soroca numărul de persoane infectate este mic
Articolul următorAstăzi termomterele vor indica doar zero grade C
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.