Daruri pentru dascălii pensionari, în cadrul Campaniei “Un dar pentru profesorul solitar”

0
774

  Și-au petrecut o viață întreagă la catedră, unde au format și educat generații. Iar comunitatea locală, foștii elevi, dar și profesorii care le-au urmat exemplul nu i-au uitat pe dascălii pensionari din Soroca, transmite tvrmoldova.md

  În prag de an nou, i-au vizitat pentru a-i colinda și le-au adus cadouri, în cadrul campaniei “Un dar pentru profesorul solitar”.

Timp de peste patru decenii, Maria Ceban a fost profesoară de istorie la școala din satul Schineni, raionul Soroca. Cu dăruire și pasiune, a contribuit la formarea multor generații de elevi care nu au uitat-o.

Maria Ceban, pensionară: “Să vă zic sincer, chiar în camera alăturată păstrez portofoliile, acolo sunt păstrate diplomele și proiectele, și tot. Dacă aș avea posibilitatea și doamna m-ar accepta, și azi m-aș duce să predau.”

Lilia Pocitari, director gimnaziu: “Am remarcat-o foarte disciplinată, îmi amintesc proiectele didactice, scenariile pe care le pregătea. Le menționăm și astăzi, cu câtă dragoste doamna le pregătea.”

Medici cunoscuți, pedagogi sau ingineri se numără printre foștii elevi ai Mariei Ceban. Chiar și primarul localității Schineni, Silvia Leșan, recunoaște că profesoara de istorie a fost cea care a încurajat-o să pășească pe acest drum.

Silvia Leșan, primar Schineni: “Datorită insistenței doamnei profesoare activez astăzi în calitate de primar al localității, fapt pentru care îi mulțumesc. Fie ca bunul Dumnezeu să o aibă în pază, putere și multă sănătate.”

Ana Pacatos, elevă: “Noi, care nu am reușit să-i întâlnim, le suntem recunoscători pentru că ne-au educat, învățat părinții, bunicii.”

Pe lângă daruri, 25 de profesori pensionari din Soroca au primit și un ajutor financiar de câte o mie de lei. Banii au fost adunați în urma vânzării unor calendare în care apar cei mai buni elevi din raion. Inițiativa aparține Direcției de Învățământ Soroca.

Natalia Pavlov, specialist Direcția de Învățământ Soroca: “Anul acesta am confecționat calendarul “Elevi soroceni – speranțe de viitor”, care include elevi cu cele mai bune rezultate la învățătură, sport, activitate artistică, voluntariat.

Campania “Un dar pentru profesorul solitar” a ajuns la cea de-a treia ediție.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentTrei din candidați la funcția de șef al Direcției Învățământ Soroca contestă rezultatele concursului
Articolul următorÎn calendar – sfârșit de decembrie, afară – sfârșit de octombrie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.