Cum faci lasagna de post. Iese mai bună decât cea cu carne

0
81

Doar pentru că alegi să respecți restricțiile alimentare impuse în perioadele ce preced marile sărbători creștine din an, nu înseamnă că trebuie să renunți la preparate gustoase, care să îți încânte papilele gustative. Află, din rândurile de mai jos, cum faci lasagna de post. Vei vedea că iese mai bună decât cea cu carne, un ingredient îi dă un gust grozav.

Rețetă lasagna de post

Impuse pentru a a-i ajuta pe credincioși să își pregătească și trupul, nu doar sufletul, pentru cele mai importante sărbători creștine, perioadele în care produsele de origine animală nu pot fi consumate reprezintă o adevărată provocare pentru mulți.

Există însă numeroase preparate ce nu încalcă restricțiile impuse și pot fi considerate, fără doar și poate, răsfăț pentru papilele gustative, iar un astfel de exemplu este această mâncare populară. În plus, nu este deloc dificil de preparat.

Ingrediente

Dacă te întrebi cum faci lasagna de post, trebuie doar să schimbi puțin rețeta clasică și vei vedea că iese chiar mai bună decât cea cu carne.

Vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • o ceapă
  • 370 grame de ciuperci
  • 300 grame de amestec mexican
  • o jumătate de ardei roșu
  • 150 grame de mazăre fiartă
  • două linguri de ulei
  • sare și piper – după gust
  • o lingură de amestec de legume uscate
  • o jumătate de cane cu apă
  • 150 grame de brânză vegană
  • sos de roșiiCum faci lasagna de post. Iese mai bună decât cea cu carne, ingredientul care îi dă un gust grozav

    Mod de preparare

    Cheia succesului, în cazul acestui preparat, este amestecul mexican – ingredientul ce poate înlocui fără probleme carnea.

    Vei începe prin a toca ceapa mărunt. După ce speli și cureți bine ciupercile, le mărunțești și pe ele, procedezi la fel cu ardeiul. Se pune puțin ulei într-o tigaie, la încins, și se adaugă ceapa și ciupercile, pe care le sotezi în jur de două minute, după care pui și amestecul mexican de legume, ardeiul și mazărea. După alte două minute, se toarnă apa. Când compoziția începe să fiarbă, se adaugă și amestecul de legume uscate, sarea și piperul. Tigaia se ia de pe foc când lichidul a scăzut în totalitate, moment în care se încorporează brânza de post dată prin răzătoare.

    Într-un vas de cuptor se pun straturile de sos de roșii, foi de lasagna și compoziție. Preparatul se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 35 de minute, apoi poate fi savurat.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentZiua Internațională a Romilor sărbătorită la Soroca / VIDEO
Articolul următorVarvara Neniță: voi continua să lucrez, ca să apăr interesele romilor / VIDEO
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.