Cultivarea cânepei ar putea fi legalizată în Republica Moldova

0
160
foto: IP Soroca

Recent la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare au fost reluate discuțiile despre cultivarea cânepei în Moldova. În mod special s-a menționat despre necesitatea elaborării unor reguli clare de autorizare și monitorizare a culturii de cânepă.

Potrivit specialiștilor din domeniu, cânepa industrială este cultivată pentru conținutul său ridicat de fibre, care sunt utilizate pentru producerea de hârtie, țesături, corzi și alte produse industriale. De asemenea, semințele de cânepă sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale esențiale și pot fi utilizate în alimentația umană și animală.
Cânepa industrială se diferențiază de alte soiuri de cânepă prin faptul că este cultivată pentru utilizarea sa în scopuri industriale și nu pentru producerea de droguri, or nivelul de THC (tetrahidrocannabinol) este foarte scăzut, ceea ce înseamnă că nu are efecte psihotrope.

Articolul precedentCe au discutat mai multe fete din Soroca cu președinta Maia Sandu? / GALERIE FOTO
Articolul următorCum s-au “întorlocat” și de ce au “divorțat” democrații și socialiștii la Soroca? / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.