Cu ajutorul oamenilor buni, Costel se simte mai bine

0
761

Despre tragedia lui Constantin Mârza am aflat acum două luni. Familia lui, originară din satul Cosăuți, raionul Soroca, luptă împreună cu el împotriva unei boli grele. Costel este diagnosticat cu o formă gravă de cancer osos. Pentru a salva viața băiatului său, familia avea nevoie de o sumă enormă de bani, peste 200 000 euro. Acesta este costul tratamentului care l-a urmat în una din clinicile din Turcia.

Boala lui Costel a început la sfârșit de vară, când băiatul în vârstă de 14 ani, se pregătea de școală. Brusc i-a stat rău, și de atunci zace la pat cu o durere în zona spatelui. Chiar de la primele plângeri ale copilului părinții au bătut alarma și au mers să facă diferite investigații. “Prima diagnoză a fost pusă de unul dintre specialiști, conform imaginii făcute la aparatul roentgen. Scolioză, cam așa era atunci diagnoza, pentru care a primit tratamentul corespunzător. Durerile băiatului continuau și deveneau din ce în ce mai mari. Atunci mama a pornit în ajutor la Institutul Mamei și Copilului. Acolo băiatul a trecut rezonanța magnetică, care  a oferit o diagnoză clară – Cancer osos”, ne spunea toamna cu tristețe Boris Mârza, tatăl copilului.

Costel fiind deja neputincios în fața bolii a fost plasat în secția reanimare pentru zece zile, după care părinții urgent au mers la Institutul Oncologic. Medicii le-au dat puține speranțe, spunându-le că degeaba chinuie copilul și că nici un tratament deja nu îi va mai ajuta. Însă ei au mers înainte. Prima chimioterapie a avut loc la mijloc de septembrie, a doua urma să i se facă la fel în republică, însă părinții nu au avut timp de pierdut și datorită sumei de bani adunate din donații, mama a plecat cu băiatul la Istanbul.

“Astăzi feciorul meu se simte mult mai bine. Împreună cu frățiorul lui am mers de sărbători în vizită la el. Ne bucură mult faptul că am fost susținuți și ajutați de oamenii cu inimă mare. Acum a mai rămas să se vindece până la capăt. Reabilitarea băiatului o să continue tot acolo, în Turcia, timp de un an”, ne vorbește astăzi tatăl băiatului.

Venim cu o rugăminte pentru toți oamenii cu suflete minunate să-l ajutăm pe Costel în continuare. În prezent cei 208 650 euro au fost adunați. Datorită acestei sume, el astăzi se simte bine. Fiecare dintre noi îi poate oferi acestui copil o șansă la o viață fericită. Anume de noi, oamenii, depinde viața lui Costel. Pentru reabilitarea lui Costel în continuare puteți transfera banii chiar pe cardul tatălui: 5574 8402 1869 2519 (Moldindconbank, Boris Mirza) sau să faceți legătură direct cu el la numărul: 060458830.

Valeria Prisacari

Articolul precedentNeputința boschetarilor soroceni ușurată de Centrul social „Revenire”
Articolul următorLa Soroca se va încheia ”Povestea de Iarnă” cu Lupii și Alex Calancea Band / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.