CTAS a trecut în casă nouă

0
267

Casa Teritorială de Asigurări Sorociale (CTAS), una dintre cele mai importante instituții sociale, a trecut la casă nouă — una mai mare, dotată cu spațiile și tehnica necesară pentru o activitate bună. Noul sediu se află pe strada Gheorghe Asachi, 1 și a fost construit de la zero, în aproximativ trei ani. De ziua Independenței Republicii Moldova, într-o atmosferă solemnă, noul sediu a fost inaugurat. Astfel, cei prezenți la eveniment au avut parte de o sărbătoare dublă.

Simbolica tăiere a panglicii

Oaspeții prezenți la eveniment, printre care Vladimir Ciobanu, șeful oficiului teritorial Soroca al Cancelariei de Stat; Alexei Sâci, vicepreședintele CNAS, Claudia Ivanov, președinte Organizației Veteranilor din raionul Soroca, au ținut discursuri de felicitare și au urat succes în activitate colectivului CTAS Soroca, după care a urmat simbolica tăiere a panglicii. Participanții la eveniment au fost invitați într-o excursie în noul sediu, care are două nivele. La parter este amplasată zona de deservire a beneficiarilor (Front Office), arhiva, camera pentru mame cu copii, unde micuții pot fi înfășați sau alăptați în intimitate, WC-uri, etc. Sediul este mult mai spațios în comparație cu cel vechi și este adaptat necesităților celor 28 de angajați și beneficiarilor, inclusiv cu rampă de acces pentru persoane cu dezabilități (anterior CTAS se afla la etajul doi).

Colectivul CTAS Soroca

Puțină istorie

Cel care a dorit un nou sediu pentru instituție și a avut curajul să promoveze această idee, este Dumitru Zgardan, conducătorul CTAS Soroca. În august 2010 Dumitriu Zgardan a fost numit în funcție de șef al CTAS. La ședința cu conducerea raionului, noul șef a menționat că una dintre problemele instituției sunt condițiile necorespunzătoare de activitate și de deservire a populației la CTAS, instituția fiind amplasată la etajul doi al unu edificiu nu prea mare din centru municipiului. Accesul pentru persoanele cu dezabilități era aproape imposibil, așa că deseori angajații coborau la parter și erau nevoiți să întocmească actele scriind pe genunchi, își amintește Dumitru Zgardan. Conducerea raionului, inițial, a oferit, în scopul îmbunătățirii condițiilor, o clădire mai potrivită. Veche fiind, aceasta urma să fie extinsă și renovată, dar în timpul lucrărilor s-a constatat că edificiul e prea vechi și nu merită investițiile. Așadar, construcția a fost demolată, iar pe acel loc, în 2015, a început construcția unui sediu de la zero. Lucrările au fost efectuate de întreprinderea SRL “Modsercon”, condusă de soroceanul Anatolie Iazinschi și au costat 6, 3 milioane lei, iar cu alte cheltuieli (conectarea la rețelele de gaze naturale, lucrări de finisare, etc.) suma a ajuns la cca 7 milioane lei, informează CTAS Soroca. Banii sunt oferiți din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Tatiana Popa, vicepreședinta CNAS: „CNAS aduce în folosință cetățenilor raionului Soroca un edificiu nou, construit cu multă dragoste pentru cetățenii acestui raion și participanții la sistemul public de asigurări sociale, fiindcă la ei ne-a fost gândul, ca să oferim tuturor celor, care aplică la serviciile CNAS niște condiții confortabile de vizitare și de apelare la serviciile noastre. Servicii moderne, unde o persoană în etate să-și odihnească picioarele obosite, mâinile trudite; o mamă să aibă condiția să-și alăpteze copilul în condiții sanitare; să fie un edificiu comod pentru specialiștii CTAS, ca ei să vină cu cea mai mare plăcere și mândrie în sediu. De la dvs. de azi încolo așteptăm și indici calitativi mai performanți, sunteți puținii care se bucură de asemenea condiții de muncă”

Vladimir Nicuță, vicepreședintele raionului Soroca: „Pot să afirm că în anii independenței, acesta este primul spațiu administrativ edificat de la temelie în Soroca. Pentru noi este o mândrie, mai ales că deschiderea coincide cu cea mai importantă sărbătoare a statului nostru. Din partea Consiliului raional, președintelui raionului Soroca și tuturor beneficiarilor CNAS, sincere mulțumiri Guvernului RM, CNAM, pentru această atenție și această remarcabilă realizare. Sunt sigur că toți potențialii beneficiari se vor bucura și în continuare de atenție și mai sporită, de servicii și mai calitative, pentru ca fiecare, în dependență de aportul care l-a adus pe parcursul activității, să primească sprijinul, protecția specială din partea statului, pe care o merită”.

Svetlana Păunescu, șefă Direcția Asistența Socială și Protecție a Familie: ”Gestul pe care CNAS în face astăzi, este unul simbolic. Este un dar în această zi de mare sărbătoare pentru toți cetățenii raionului Soroca. Cu astfel de fapte trebuie să demonstrăm că iubim țara noastră, că iubim cetățenii și că noi, cei implicați și angajați în serviciile care sunt pentru cetățeni, ne dăm toată străduința și tot sufletul ca să facem viața mai frumoasă”.

 

Dumitru Zgardan, șeful CTAS Soroca: ”Astăzi, 27 august, de Ziua Independenței, avem onoarea să intrăm cu dreptul într-un sediu nou, contemporan. Mulțumesc tuturor — conducerii CNAS, conducerii raionului, antreprenorului pentru contribuție la edificarea sediului. Cel ce își uită trecutul, nu are viitor. Vreau să menționez că în august 2010, cel ce este de o pioasă amintire, domnul. Mircea Martiniuc, fiind numit în funcție de șef m-a întrebat care este ce-a mai mare problemă a colectivului pe care am avut onoarea să încep a-l conduce și i-am răspuns: un nou sediu de muncă, atât pentru colectiv, cât și pentru beneficiarii noștri. De la acea discuție au continuat toate, la consiliu s-a transmis un teren o clădire și un teren către CNAM. În 2015 au demarat lucrările de construcție acestui nou sediu. Mă închin în fața tuturor celor care mi-au fost alături”.

Una dintre zonele de primire a beneficiarilor în noul sediu CTAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.