„Cremenciug – colțișor de rai”

0
101

Astfel este denumirea unui proiect, realizat în contextul implementării proiectului UE LEADER în Republica Moldova. Or, complexele turistice rurale sunt în plină dezvoltare și la mare căutare de către iubitorii de natură. Cu această idee în cap, locuitorii satului Cremenciug au pornit investițiile în reconstrucția unui izvor și amenajarea unui loc de recreere în preajmă.

Într-un interviu acordat pentru Jurnal.tv, beneficiara GAL „Colinele Nistrene”, Maria Beila, a menționat că la inițiativa localnicilor s-a decis reanimarea unui izvor aflat în paragină și amenajarea unui loc de agrement. Adică, deloc întâmplător genericul acestui proiect a fost „Cremenciug – colțișor de rai”. Pe lângă 10.000 de lei câștigați în cadrul proiectului s-au mai colectat încă 15.000 de la comunitatea locală, iar primăria a venit cu un aport de 6.000 de lei. Astfel, visul sătenilor a devenit realitate.

Să mai menționăm și faptul că, Uniunea Europeană a inițiat mai multe programe de dezvoltare a zonelor rurale în valoare de 260 de milioane de lei – bani direcționați pentru îmbunătățirea vieții oamenilor din localitățile rurale. Prioritățile inițiativei UE LEADER sunt dezvoltarea economică locală și crearea de noi locuri de muncă.

Articolul precedentȘi sorocenii sunt invitați la Moldova Business Week 2020
Articolul următorCum te ajută alimentația ca să treci peste Covid–19
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.