Credite eficiente cu componenta de grant prezentate comunității de afaceri din nordul țării

0
194

Oportunități de finanțare pentru sporirea capacității de export, accesul la creditare prin liniile de creditare cu garanție de stat acordate de instituții financiare internaționale, oportunități de finanțare în cadrul proiectului „Livada Moldovei”, precum și alte instrumente accesibile comunității de afaceri au fost prezentate la forum pe data de 1 decembrie, la Bălți. La forumul de afaceri au fost prezenți mai mult de 260 de participanți, veniți din peste 15 orașe ale Republicii Moldova.

Consultanți și experți ai instituțiilor financiare naționale și internaționale, precum Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Directoratul Liniilor de Credit de pe lângă Ministerul Finanțelor, Unitatea de Implementare a proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivității PAC, programul IFAD,  CPIU-IFAD Moldova au discutat cu participanții despre strategii și algoritmul necesar de aplicare la finanțare eficientă externă. Participanții forumului de afaceri au avut ocazia să discute direct cu reprezentanții programelor de creditare și finanțare, atât naționale, cât și internaționale.

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova sprijină agenții economici interesați de dezvoltarea afacerii. În cadrul forumului  „Acces la finanțare din programele internaționale” oamenii de afaceri au aflat direct de la sursă cum pot beneficia de finanțare, un lucru indispensabil pentru dezvoltarea unui business de succes.”, susține Sergiu Harea, președintele CCI a RM.

Forumul de afaceri a fost organizat la inițiativa și cu suportul FinComBank, care deține în portofoliul său o serie de pachete de creditare destinate IMM-urilor, exportatorilor, având inclusiv și componenta de grant.

„Principiul prudenței predomină în politica de creditare a FinComBank, acesta fiind aplicat atât în interesul clienților băncii, cât și a investitorilor băncii. În consecință, FinComBank este apreciată drept banca cu cel mai performant și de calitate portofoliu de credite. Așadar, în procesul de creditare a unei companii contează în primul rând analiza atentă și profundă a nevoii de creditare a companiei, astfel încât creditul fiind alocat să contribuie cu adevărat la dezvoltarea acesteia.” declară Victor Hvorostovschii, președintele comitetului de conducere al băncii FinComBank.

Forumul de afaceri este o platformă de comunicare și informare despre cele mai eficiente surse și condiții de finanțare, acordarea granturilor, programe de susținere și dezvoltare a businessului desfășurate în Republica Moldova, precum și condițiile de participare la programe consultative.

Forumul de afaceri „Acces la finanțare din programele internaționale” este la a 2-a ediție, la care au fost prezenți mai mult de 260 participanți. Prima ediție a fost organizată în Comrat, UTA Gagauzia. FinComBank își propune să continue această serie de evenimente pentru a spori capacitățile producătorilor din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.