CONDIȚII MAI DURE pentru municipiul Soroca, unde continuă răspândirea COVID-19

0
4246

Comisia Națională pentru Situații Excepționale a aprobat astăzi câteva decizii noi privind combaterea epidemiei de coronavirus în țară. Una dintre acestea se referă municipiul Soroca, aflat în regim de carantină din data de 1 aprilie. Autoritățile au decis înăsprirea regulilor în municipiul Soroca, unul dintre focarele de coronavirus din țară, unde continuă să apară cazuri noi de infectare.

Din păcate acolo continuă răspândirea acestui virus, iar măsurile întreprinse până acum nu au efectul așteptat. Dar și respectarea regimului de carantină de către cetățeni și agenții economici nu este la nivelul decis de autorități. În aceste condiții, pentru municipiul Soroca, Comisia a decis instituirea unor măsuri mai stricte, mai dure în privința circulației cetățenilor, pentru aflarea lor în stradă pe timp de zi și pe timp de noapte. Va fi desfășurat efectiv suplimentar al MAI și al Ministerului Apărării pentru a asigura acele măsuri necesare pentru diminuarea riscurilor de contaminare”, a declarat Prim-ministrul Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale.

Printre restricțiile ce urmează să fie puse în aplicare sunt:

  • Se interzic deplasările în afara domiliciliului a persoanelor de peste 63 ani, dacă nu este un temei bine argumentat.
  • Interzicerea deplasării persoanelor în grup mai mare de 2 persoane.      
  • Se obligă persoanele aflate în afara domicilului, inclusiv în timpul deplasării în unitățile de transport să utilizeze mijloace individuale de protecție.
  • Se intezice comerțul online pentru toate categoriile de mărfuri și produse, cu excepția celor din categoria alimentare, farmaceutice și articolelor igienico-sanitare.
  • Se interzice unităților comerciale care prestează servicii în perioada de carantină să desfășoare activitatea fără mijloace individuale de protecție.
  • Se interzice aflarea, deplasarea în autovehicol de orice tip a mai mult de două persoane, inclusiv conducătorul auto.
  • Se obligă autoritățile publice locale de diferite categorii, a căror unități administrativ-teritoriale se află în proximitate cu zonele în care este instituit regimul de carantină, să asigure pentru locuitorii din regiuni aflate în vecinătatea zonei dreptul la libera circulație pentru satisfacerea necesităților vitale, exclusiv pentru acestea.

Amintim că în raionul Soroca sunt înregistrate 135 cazuri de coronavirus, dintre care 80 sunt în municipiul Soroca.

Articolul precedentTopul țărilor din care a fost adus Covid-19 în Moldova
Articolul următor11 cazuri noi și un deces din cauza COVID-19 în raionul Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.