Condiții mai bune de antrenamente pentru colaboratorii Penitenciarului

0
85

Astăzi a fost inagurat, după o renovare capitală, Complexul sportiv al Penitenciarului nr.6 din Soroca. Lucrările au fost efectuate din resursele instituției și contribuția angajaților, care se bucură de rezultat. La festivitatea de deschidere, a participat conducerea Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), veteranii DIP, efectivul Penitenciarului nr. 6, dar și colaboratorii Direcției Situații Excepționale (DSE) și ai Inspectoratului de Poliție Soroca (IPS).

“Evenimentul de azi la Penitenciarul nr. 6 reprezintă una dintre filele de realizări ale sistemului penitenciar în general. Aici mă refer la atitudinea administrației față de condițiile de muncă a efectivului. Iar capitolul educație fizică și sport se regăsește pedeplin în activitățile sistemului penitenciar, a menționat în discursul său Aureliu Suhan, directorul Departamentului Instituțiilor Penitenciare. Sistemul penitenciar întreprinde măsuri concentrate pentru modernizarea permanentă a condițiilor de muncă a angajaților, care reprezintă valoare de bază a sistemului”, a mai adăugat domnul Suhan.

Potrivit lui Dorin Marcu, șeful Penitenciarului nr. 6 Soroca, renovarea capitală a complexului sportiv a fost realizată nemijlocit cu suportul angajaților și contribuția DIP, iar la efectuarea lucrărilor, pe parcursul a trei luni, au participat atât angajații penitenciarului, cât și deținuții.  „Acum un an, când am preluat funcția de conducător al instituției, efectuând o evaluare, am constatat că sala sportivă a penitenciarului era într-o stare deplorabilă, curgea tavanul, nu putea fi folosită… Ne-am adunat cu efectivul și am discutat cum să procedăm. S-a convenit să purcedem la reparația capitală a complexului sportiv. Colaboratorii noștri trebuie să fie într-o formă bună permanent, suntem un organ de forță. Nu în ultimul rând trebuie să avem grijă de sănătate și de aspectul fizic”, a menționat domnul Marcu.

După deschiderea solemnă a Compelxului sportiv, cei prezenți au făcut o tură prin toate sălile. După renovare, sala sportivă este gata să găzduiască meciuri de mini-fotbal sau volei, iar doritorii de a trage de fiare pot vizita sala de forță dotată echipament. Complexul mai include vestiare, duș, o sala de relaxare, unde angajații penitenciarului au și o masă pentru tenis. Sala de lupte, care anterior lipsea, acum este gata pentru antrenamentele de lupte corp la corp sau gimnastică.

“Am hotărât să efectuăm o reparație capitală a complexului sportiv, deoarece fiecare persoană trebuie să-și mențină stareasănătății la nivel înalt și cu suportul organizației sindicale, a tuturor angajaților, am reușit să obținem un rezultat bun. În cadrul Penitenciarului activează 23 de femei subofițeri, ofițeri și angajați civili, toate  participă la activitățile de pregătire sportivă. Doamnele fregventează atât sala de forță, cât și sala de lupte în care practică diferite exerciții pentru spate, picioare etc.”, comunică  Vera Valuța, șefa Serviciului resurse umane și activitate cu personalul.

Printre primii care a testat sala de lupte este Victor Spinei, major de justiție. Potrivit lui, efectivul instituției participă la diverse competiții sportive, astfel, forma fizică este importantă pentru a obține din an în an rezultate frumoase. “Condițiile sunt favorabile pentru pregătirea efectivului în domeniul luptei corp la corp. Sunt și primele rezultate, efectivul vine cu mai multă dorință la antrenamente. Avem condiții foarte bune să creștem în plan profesional și spiritual”, mai spune dânsul.

În aceeași zi, colaboratorii instituției de detenție au jucat câteva meciuri amicale cu echipa de veterani și cele ale IPS și DSE Soroca.

La penitenciarul nr. 6 din Soroca activează 111 angajați. Lucrările de renovare au durat circa trei luni și au costat circa 50 mii lei.


Articolul precedentVor fi efectuate raiduri cu privire la combaterea comerțului ilegal de produse agricole
Articolul următorFotografia Zilei: Recoltă bogată de bostani la Racovăț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.