CNAS a transferat banii pentru toate indemnizațiile adresate familiilor cu copii

0
283

  Transferurile mijloacelor financiare pentru plata indemnizației de maternitate în sumă de 57,5 milioane lei și pentru indemnizația paternală – 1,9 milioane lei au fost efectuate miercuri, 15 iulie, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale într-un comunicat de presă citat de IPN.

Anterior, CNAS a virat banii către prestatorii de servicii de plată destinați achitării indemnizațiilor pentru familiile cu copii. Astfel, pentru indemnizația unică la nașterea copilului s-au transferat 28,5 milioane lei. Pentru indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani s-au transferat 102,4 milioane lei. Pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la trei ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină s-a transferat un milion de lei. Pentru indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani s-au transferat 24,6 milioane lei. CNAS menționează că recent au fost efectuate transferurile pentru celelalte prestații sociale, cum ar fi pensii, compensații, alocații, ajutorul social, ajutorul pentru șomaj, indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă sau ajutorul pentru perioada rece a anului.

Casa Națională de Asigurări Sociale mai anunță că în zilele următoare vor fi transferați banii pentru pensiile noi stabilite și a doua tranșă de mijloace financiare pentru plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă.

 

Articolul precedentJudecătorii vinovați de condamnarea la CEDO vor plăti prejudiciile provocate
Articolul următorVIDEO: Ce cred unii soroceni despre Cetățenia Română, echivalarea pensiei și valutei?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.