Cine și de ce a procurat cea mai frumoasă clădire istorică din Soroca? / VIDEO

0
1241

Clădirea Zemstvei, Palatul Administrativ al judeţului, Institutul învăţătoresc, Direcţia de învăţământ, Oficiul Stării Civile şi Arhiva sunt câteva dintre instituţiile care au fost găzduite de actuala clădire situată în capătul străzii Mihai Eminescu din oraşul Soroca. De fapt, “clădire” este prea mult spus, căci astăzi a ajuns într-un hal fără de hal. Treptele de marmură şi-au pierdut urma, unii pereţi s-au prăbuşit, alţii abia de se mai ţin. Astfel, monumentul “ocrotit de stat”, podoaba arhitecturală a Sorocii de acum mai bine de un secol, a fost transformată în ruine. Proprietarul monumentului, statul, l-a vândut şi s-a spălat pe mâini, iar stăpânii acestuia de până acum aşa şi nu au reuşit să-l restaureze.

Despre ea am discutat cu Mircea Moldovan, antreprenorul care deține clădirea, acesta ne-a spus la emisiunea “Interviu cu soroceni”, de la cine a cumpărat-o, de ce și ce dorește să facă aici.

 

Proiectul “Observatorul de Nord – de la print la conținut video” este finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.