Cine nu și-a făcut vara sanie, va plăti scump pentru căldură…

0
31

Dacă astă vară, la Soroca un metru ster de lemne pentru foc, gata tăiate și aduse acasă, costa între 600 și 700 de lei, astăzi prețul a crescut până la 850-1000 lei. 

Vânzătorii susţin că au majorat preţurile pentru că cererea este mai mare faţă de acum câteva luni. Cu toate acestea, reprezentanţii “Moldsilva” consideră că scumpirile exagerate sunt nefondate şi au stabilit în acest an un preţ de vânzare de 410 lei pentru un metru ster de lemn moale şi de 580 de lei pentru cel tare. “În stocurile întreprinderilor silvice mai sunt 63 de mii de metri cubi de lemn. Acum în octombrie vor începe tăierile pentru trimestrul 4 şi sunt planificate spre recoltare circa 114 mii de mteri cubi”, a declarat Viorica Caciuc, purtător de cuvânt Moldsilva…. Pe de altă parte, cei care preferă să facă focul cu cărbune vor trebui să scoată din buzunar – 3800 de lei pentru o tonă, iar cei care vor cumpăra peleţi – vor achita 2800 de lei.

Articolul precedentGata cu luarea la armată „cu arcanul”
Articolul următorDe ce n-ar construi chinezii parcul fotovoltaic la Soroca?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.