Cinci persoane fără adăpost au solicitat cazare temporară la Centrul social “Revenire”

0
210

Din data de întâi noiembrie și-a reluat activitatea Centrul social “Revenire”, destinat pentru amplasare temporară a persoanelor fără adăpost sau în situație de risc din municipiul Soroca. Primii beneficiari au fost cazați în instituție.

Potrivit directoarei centrului, Tatiana Botnari, până acum, cinci persoane, bărbați în vârstă de la 50 de ani, fără adăpost, au solicitat cazare temporară și au fost admiși să locuiască în centru.

Amintim că instituția activează doar în perioada rece a anului și dispune de 20 de locuri. În centrul social pot fi cazate persoanele social vulnerabile și în situație de risc (fără locuință, loc de trai și fără surse de venit lunar) din municipiul Soroca. Beneficiarii primesc adăpost pentru o perioadă de trei luni. De asemenea aceștia beneficiază de hrană și îmbrăcăminte.

Cheltuielile pentru întreținerea centrului sunt suportate din bugetul municipiului Soroca. Potrivit viceprimarului în exercițiu, Feodosie Bordian, bugetul instituției pentru anul 2019 este de 585 mii lei. Banii vor ajunge până la finele anului, ulterior activitatea centrului depinde de faptul cât de repede va fi aprobat bugetul municipal pentru 2020, a mai menționat Tatiana Botnari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.