Cetățenii din Zastânca pot solicita votarea la locul aflării, dacă nu vor putea să se prezinte la Secția de votare

0
58

 Vă reamintim că pe data de 29 mai, locuitorii satului Zastânca ăși vor alege un nou primar, după ce fostul primar, Pavel Covalciuc, a decedat.

  În acest context, Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că cetățenii care din anumite motive temeinice nu se pot prezenta în localul secției de votare pot solicita votarea la locul aflării (cu urna de vot mobilă). Cererile pot fi depuse cu două săptămâni înainte de ziua alegerilor și până la ora 18:00 a zilei precedente votării. În ziua alegerilor, cererile pot fi făcute până la ora 15:00 dacă se prezintă și un certificat medical.

De asemenea, CEC menționează că persoanele care nu pot depune personal cererea o pot face prin intermediul unui membru al familiei sau să solicite pentru aceasta ajutorul asistentului social din cadrul primăriei.  Cererile privind votarea la locul aflării din partea persoanelor cu dizabilități de vedere pot fi făcute inclusiv în formă verbală.

În ziua alegerilor, președintele biroului electoral va desemna cel puțin doi membri care se vor deplasa cu o urnă de vot mobilă și cu materialul necesar votării la locul unde se află alegătorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.