Cetățenii din Zastânca pot solicita votarea la locul aflării, dacă nu vor putea să se prezinte la Secția de votare

0
71

 Vă reamintim că pe data de 29 mai, locuitorii satului Zastânca ăși vor alege un nou primar, după ce fostul primar, Pavel Covalciuc, a decedat.

  În acest context, Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că cetățenii care din anumite motive temeinice nu se pot prezenta în localul secției de votare pot solicita votarea la locul aflării (cu urna de vot mobilă). Cererile pot fi depuse cu două săptămâni înainte de ziua alegerilor și până la ora 18:00 a zilei precedente votării. În ziua alegerilor, cererile pot fi făcute până la ora 15:00 dacă se prezintă și un certificat medical.

De asemenea, CEC menționează că persoanele care nu pot depune personal cererea o pot face prin intermediul unui membru al familiei sau să solicite pentru aceasta ajutorul asistentului social din cadrul primăriei.  Cererile privind votarea la locul aflării din partea persoanelor cu dizabilități de vedere pot fi făcute inclusiv în formă verbală.

În ziua alegerilor, președintele biroului electoral va desemna cel puțin doi membri care se vor deplasa cu o urnă de vot mobilă și cu materialul necesar votării la locul unde se află alegătorul.

 

Articolul precedentAu refuzat să se vaccineze, iar acum COVID-ul face ravagii în țara lor
Articolul următorVom avea tarife la gaze „de vară” și „de iarnă”?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.