Cei mai fericiți oameni de pe pământ se consideră finlandezii. Vezi pe ce loc se află moldovenii.

0
208
Foto: pixabay.com
  Raportul publicat de World Happiness Report care evaluează 146 de state din punct de vedere al fericirii arată că România se află pe locul 28, în timp ce Republica Moldova se situează pe poziția 62. 

  Cele mai fericite rămân în continuare țările nordice. Pe locul 1 se situează Finlanda. Cu un scor de 7,82 din 10, ţara nordică cu 5,5 milioane de locuitori se află înaintea Danemarcei, Islandei, Elveţiei şi a Ţărilor Jos, într-un top 10 neschimbat al clasamentului, dominat de statele europene, în special din Europa de Nord.

 Printre celelalte mari puteri, Brazilia se află pe locul 38, Japonia pe locul 54, în timp ce Rusia scade în clasament, ajungând pe locul 80, în raportul din acest an, finalizat înaintea izbucnirii războiului din Ucraina. În raportul din anul 2022 au fost analizate 146 de țări, inclusiv Republica Moldova și România.

Studiul, publicat începând cu  anul 2012, foloseşte în principal sondaje Gallup în care oamenii sunt întrebaţi care este nivelul lor de fericire. Printre criteriile utilizate pentru evaluare sunt incluse Produsul Intern Brut (PIB), nivelul de solidaritate, de libertate individuală şi de corupţie, pentru a se obţine în final un scor general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.