Cei, care au nevoie de apiterapie sunt invitați în … Casa Albinei

0
179

Un apicultor din satul Hulboaca, municipiul Chișinău, a creat o stupină model, cu elemente de cazare, apiterapie și relaxare, transmite MOLDPRES.

„Așteptăm să ne viziteze cei care au afecțiuni respiratorii, ale coloanei vertebrale, sistemului nervos pentru că apiterapia de mult timp este cunoscută ca un remediu naturist de tratament. În cadrul stupinei, avem spații special amenajate unde toți doritorii pot să încerce acest tip de terapie”, afirmă apicultorul Vitalie Popa, directorul companiei Casa Albinei.

„Avem scopul de a face și o mică școală apicolă, atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. Casa Albinei își propune să organizeze seminare de instruiri tehnologice pentru apicultorii avansați, să prezinte tehnologii noi de obținere a produselor, totodată și consumatorii de miere, care doresc să vadă cum se obține acest produs în realitate, au posibilitatea să participe în acest proces, inclusiv să monitorizeze și să lucreze”, a estimat Vitalie Popa.

Apicultorul spune că prin această activitate, Casa Albinei își propune să stimuleze creșterea consumului de miere, precum și să aducă acest produs în fața consumatorului nu doar ca un îndulcitor, ci şi ca pe un produs natural cu multe beneficii.

În 2020, din cauza pandemiei, Casa Albinei nu a primit turiști, dar speră din luna martie a acestui an să-și deschidă ușile pentru vizitatori.

Casa Albinei a fost întemeiată în anul 2004. A participat în programul de mentorat la export pe piața Uniunii Europene, implementat de Asociația Producătorilor și Exportatorilor Moldova Fruct și finanțat de Corporația Financiară Internațională în cadrul proiectului „Reforma Climatului Investițional în Republica Moldova” în colaborare cu Agenția olandeză CBI.

foto: Moldova Fruct 


Articolul precedentȘedința Președintei Maia Sandu cu medicii din Soroca / LIVE VIDEO
Articolul următorVânzătorii de la piețele din Soroca au cerut să se vadă cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.