CEC a stabilit suma care poate fi virată în contul „Fond electoral” la alegerile locale

0
42

Plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul „Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile locale generale din data de 20 octombrie 2019 este de 21 062 750 lei. O decizie în acest sens a fost în cadrul ședinței CEC din 3 septembrie, transmite IPN.

Președintele CEC, Dorin Cimil, a remarcat că, potrivit Codului Electoral, plafonul general pe țară al mijloacelor financiare ce pot fi transferate în contul „Fond electoral” al concurentului electoral constituie 0,5% din veniturile prevăzute în legea bugetului de stat pentru anul respectiv.

Plafonul maxim pentru fiecare circumscripție electorală se determină de către CEC prin înmulțirea coeficientului stabilit de către Comisie, cu numărul de alegători din circumscripția respectivă.

Coeficientul se calculează prin împărțirea plafonului general al mijloacelor financiare pe țară la numărul total de alegători din țară – 7,49 lei.

Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Ploaia a dus pietrișul de pe străzi în Piața Libertății
Articolul următorÎn satul Bădiceni va avea loc Festivalul Covorului Moldovenesc
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.