Ce să faci ca să nu rămâi fără bani pe card?

0
187
Image by Jonas from Pixabay

Fii Precaut! Recomandările Poliției pentru sporirea siguranței în utilizarea cardului bancar Poliția avertizează asupra amplificării fraudelor cu cardurile bancare la achiziționarea cărorva bunuri și altor servicii prin intermediul platformelor online.

Atacatorii devin mai abili în accesarea datelor personale ale utilizatorilor prin website-uri false, email-uri, SMS-uri şi mesaje în social media. În multe cazuri aceste date sunt furnizate direct de către deţinătorii de carduri.

În acest context, Vă îndemnăm să fiți vigilenți și tratați cu suspiciune orice apel/mesaj prin care vi se solicită date personale sau de pe card, chiar dacă această informație vine de la persoane cunoscute.

Reguli de securitate:
▪️Nu divulgați nimănui (nici personalului băncii) informațiile Dvs. personale sau datele cardului bancar, (numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe partea verso a cardului, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă pentru efectuarea tranzacției în mediul on-line).
▪️Verificați extrasul de cont, astfel încât dacă apar tranzacții suspecte, adresați-vă băncii cât mai repede.
▪️Accesați doar site-urile pe care le cunoașteți sau cu care ați mai interacționat, fiți atenți la denumire, să corespundă perfect.

Important! În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor, informați imediat Poliția și unitatea bancară.
Fiți precauți, responsabili și protejați.

sursa: Inspectoratul de Poliţie Soroca


Articolul precedentRețetă de Soleancă din bucătăria reporterului OdN / VIDEO
Articolul următorDouă ore în urmă, a mai avut loc un cutremur cu magnitudinea 3
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.