Ce nu ai voie să faci în săptămâna Floriilor. E păcat mare, spun preoţii

0
2351

Conform tradiției creștine, Floriile se sărbătoresc cu o săptămână înainte de Paște. Cum în acest an, Paștele ortodox pică pe 16 aprilie, prin urmare Floriile sunt celebrate pe data de 9 aprilie. Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim este o sărbătoare foarte importantă, care marchează un eveniment menționat de către toate cele patru Evanghelii.

 

Preoții spun că este mare păcat

Așadar, creștinii ortodocși au pășit deja în săptămâna Floriilor 2023, de care se leagă mai multe tradiții și obiceiuri populare. În timp ce unele trebuie respectate, altele sunt complet interzise în aceste zile. Majoritatea dintre ele sunt legate de sporul gospodăriei și protejarea familiei. Conform tradiției, în zilele premergătoare marii sărbători nu se plantează pomi, pentru că aceștia nu vor da roade. Tocmai din acest motiv, se recomandă ca orice fel de copac să fie plantat în Săptămâna Luminată, la rândul ei încărcată de tradiții și de obiceiuri.

O altă tradiție are legătură cu fetele care vor să își întâlnească sortitul. Ei bine, la miezul nopții dintre sâmbătă spre duminica Floriilor, acestea trebuie să fiarbă busuioc în apă, după care să se spele pe păr. Apa rămasă se toarnă apoi la rădăcina unui păr înflorit.

Important este ca obiceiul să fie respectat până la venirea zorilor, deoarece în ziua de Florii este interzis să te speli pe cap, pentru că se spune că tot părul îţi va albi peste noapte.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentȘoferul care a tamponat mortal un biciclist de 12 ani riscă până la șapte ani de închisoare
Articolul următorCe clădiri și terenuri din Soroca li se propun investitorilor? / GALERIE FOTO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.