Ca să nu înghețe malul stâng, Putin ar putea „încălzi” și malul drept

0
487
 Acordul Rusia-Ucraina expiră la finalul anului 2019
 

  Expertul în domeniul energetic, Sergiu Tofilat, a spus în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei că, dacă Gazprom-ul  sistează livrările de gaze naturale pentru Republica Moldova, regiunea transnistreană se va confrunta cu o criză umanitară de proporții.

„Putin nu poate deconecta gazul doar pentru malul drept al Nistrului. Dacă Rusia decide să ne deconecteze de la gaz, cea mai afectată va fi regiunea transnistreană. Ei nu au alternativă, nu au posibilitatea de a cumpăra gaz. Acolo, din păcate, ne vom confrunta cu o criză umanitară. Oamenii vor rămâne și fără gaz și fără energie electrică, iar bugetul regiunii va scădea în jumătate. 40-50% din încasările în bugetul regiunii sunt din contul faptului că ei primesc gaz gratis, e o datorie pe care niciodată n-o vor întoarce, din gaz ei produc energie electrică, metale, materiale de construcție, legume, au sere pe care le încălzesc cu gaz. Practic, ei convertesc gazul în bani care ajung în bugetul regiunii. Ei supraviețuiesc doar datorită faptului că primesc gaz gratis de la Moscova”, a declarat Sergiu Tofilat.

Articolul precedent„Soroceanul” Charlie, la cei patru anișori este ambasador și colaborează cu magazinele americane
Articolul următorÎn sfârșit, în Republica Moldova a mai apărut un partid, al 56-lea la număr
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.