Boris Todirel, părinte al jurnalismului sorocean, cu experiență de peste jumătate de secol / VIDEO

0
136

   Tinerii reporteri amatori de la Cercul de Jurnalism „Soroca Young Reporters” l-au invitat pe distinsul jurnalist Boris Todirel la o masă rotundă pe tema Vocației de Jurnalist. Întrebări au fost multe și răspunsuri pe măsură. Întrunirea care trebuia să dureze o oră s-a extins pe durata a trei ore și a rămas deschisă pentru continuare.

Jurnalistul sorocean Boris Todirel s-a născut la 08.02.1948 în Grinăuți-Raia, Ocnița. A studiat filologie-jurnalistică la Universitatea de Stat din Moldova (1976).

A activat la ziarul „Realitatea” în calitate de redactor -șef în perioada anilor 1982-1998, anterior a fost ziarist la „Calea lui Ilici”. În perioada 2014 – 2021 – redactor la „Ziarul Nostru”, în prezent, corespondent al ziarului „Gazeta satelor”.

(„Revista literară”, Moldova 1”… lista ziarelor și a televiziunilor cu care a colaborat Boris Todirel este mare! )
„La Soroca am venit deja când trecusem toate treptele de gazetar – corector, corespondent, șef de secție, redactor-adjunct.
    Cei 18 ani cât am deținut postul de redactor-șef a fost o perioadă zbuciumată, dar interesantă și plăcută. Astăzi, la înălțimea anilor unele activități și publicări ale gazetei noastre pot fi apreciate diferit. Recunosc, am și regrete, dar nu și mustrări de conștiință. Nu am depășit principiile moralității, n-am acceptat polarizarea societății și ne-am străduit să le altoim oamenilor mai multă bunătate în suflet și dragoste de țară” – Boris Todirel.
 
    Dacă sunteți curioși să urmăriți un fragment de la întâlnire, vizionați filmulețul de mai sus, montat de editorul Ștefan Gațcan.
 

    Mulțumim Teatrului „V. Apostol” pentru găzduire!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.